Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Havada Piknik Yapar Gibi Çalışmayı Sağlayan Mobil Masa

Açık Havada Piknik Yapar Gibi Çalışmayı Sağlayan Mobil Masa

Mobil bir çalışma masası olarak tasarlanan Worknic, açık havada ev konforunda çalışma imkanı sunuyor.

Worknic; kullanıcıya her zamanki çalışma alanından uzaklaşarak dış nekanda piknik yapar gibi çalışmanın konforlu bir yolunu sunuyor. Cihazlara enerji de sağlayan bu mobil masa, dış mekanda herhangi bir yerde işlevsel bir çalışma alanı kurmayı kolaylaştırıyor. Açık havada çalışmayı daha üretken hale getirmeyi amaçlıyor.

Masa, kullanıcıların yeni çalışma alanları bulmasını kolaylaştırarak iş günü boyunca esneklik ve ferahlık sunuyor. Şu sıralar birçok şirket, çalışanlarını ofise dönmeye teşvik ediyor gibi görünse de pandemi sırasında yaşanan özerklik ve esneklik, uzaktan çalışma seçeneklerine yönelik kalıcı bir talep yarattı. Dolayısıyla Worknic, işin açık hava kısmında birçok insanın ilgi gösterebileceği bir ürün gibi görünüyor. Bir tek tentesi eksik. Böylece ani yağmurlara ya da ekranı görünmez hale getiren güneşe de bir nebze çözüm olurdu.

Açık havada çalışmanın zorluklarını önemli ölçüde bertaraf ediyor

Uzaktan çalışanlar için açık havada çalışmak hala çok meşakkatli. Örneğin gittiğiniz mekanın bahçesinde ya cihazları şarj edecek priz bulamıyorsunuz ya da intenet bağlantısı dış mekana kadar erişmediği için kendi telefonunuzu bağlantı noktası olarak kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Mekan kalabalıklaştığında ortaya çıkan gürültü ve kaos da bir yerde verimliliği düşürüyor. Yine bilgisayasarınızı alıp yeşil bir alana geçtiğinizde de şarj problemi, internet bağlantı sorunları ve konforsuz oturma koşulları nedeniyle bir yerden sonra pes ediyorsunuz.

Özellikle de pandemi döneminde uzaktan çalışmanın esnekliğini deneyimleyen Z kuşağı, çalışma ortamlarını değiştirerek üretkenliği artırmanın yollarını arıyor. Taşınabilir masa, bu boşluğu doldurarak kullanıcıların çevrelerini günlük olarak yenilemelerine olanak tanıyan erişilebilir bir alternatif sunuyor. Samsung Design Üyeliği tarafından düzenlenen ve Samsung Electronics’in sponsorluğunda düzenlenen Worknic, işin geleceğini yeniden tasarlıyor.

Masa; gidon, teker gibi elemanları nedeniyle onu aynı zamanda bir scooter’ı andırıyor. Ancak ne görsellerde ne de açıklama metinlerinde buna bir açıklık getirilmemiş.

Samsung Design Membership programı kapsamında geliştirilen Worknic,, Samsung Electronics’in sponsorluğuyla destek bulmuş.

Künye:

Endüstriyel tasarımcılar Seokoo Yeo,  @yeoseokoo,, Woojin Jang,  @woojinjid, Dowan Kim, @2uan_421
UX Tasarımcılar: Suyeon Lee, @e.sea.n 
Görsel Tasarımcı:: Jungmin Park, @mni.eee

Mitsubishi’den Uzaktan Çalışanlar İçin Mobil Ofis

Abonelik Sistemiyle Kullanılan Kapsül Ofisler

Karavan Ofis

Görsel: WorknicSamsung Design Membership