Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
59. Yaşına Giren Nutella’nın Zaman Yolculuğu

59. Yaşına Giren Nutella’nın Zaman Yolculuğu

Yeni yaşını kutlayan Nutella, son 59 yılın ikonik gelişmelerini sınırlı sayıda üretilen kavanoz tasarımlarına ve Spotify listelerine taşıdı.

Fındıklı çikolata kreması Nutella, 59. yaşını Ogilvy Milan imzalı “Nutella Con te” adlı kampanya ile zaman yolculuğuna çıkarak kutluyor.

Nutella’nın doğduğu 1964 yılından başlayarak markanın 59 yıllık ömrü boyunca paylaşılan güzel anları 59 farklı kavanoz tasarımına yansıtan kampanya ekibi, çalışmalarını bir reklam filmiyle tanıttı.

59 özel anın arasında Nutella’nın doğuşu, 1971’de e-postanın ortaya çıkışı, 1981’de silinebilir kalem, 1991’de World Wide Web’in gelişi ve 2007’de ilk akıllı telefonların kullanılmaya başlanması gibi gelişmeler yer alıyor.

Her on yılın ikonik tarzlarının yansıtıldığı 59 farklı Nutella kavanozunun her biri temsil ettiği yılın hikayesini anlatan bir de QR koduna sahip. Kavanozun üzerindeki QR kodlarını okutanlar, o yılın ilham verici hikayesinin fotoğraflarıyla birlikte detaylarına ulaşabiliyorlar. İtalya’daki Nutella severler bu hikayelere Ekim ayı itibarıyla satışa sunulan kavanozlar üzerinden erişebilecekler.

Sınırlı sayıda üretilen kavanoz tasarımları, Ogilvy Milan ve 360FX tarafından hazırlanan entegre kampanya ile duyuruluyor. Reklam filminin yanı sıra Spotify’da 59 yıla özel olarak belirlenen şarkılarla Nutella Con Te adlı çalma listeleri oluşturuldu. Her yılın ruh halini temsil etmek üzere seçilen 20 şarkı, o yılın listesinde yer alıyor. Merak edenler şarkı listelerine Nutella’nın Spotify’daki resmi hesabı üzerinden erişebilirler.

Görseller: Nutella, Youtube