Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bazen Söylemesi Yapmasından Daha Kolaydır!

Bazen Söylemesi Yapmasından Daha Kolaydır!

Havas Boondoogle, kabızlık ilacı Metamucil için hazırladığı kampanya ile "Derdinizi anlatmak bu kadar kolay!" mesajı verdi.

Her zaman konuşmak uygulamaktan, söylemek de yapmaktan daha kolay değil midir? Dışkının argo karşılığının Hollanda’da en çok kullanılan iki küfürden biri olması, kabızlık sorununu çözen Metamucil adlı ilaç markasına kampanya hazırlayan Havas Boondoggle ekibine kampanya kurgusunda kelime oyunu için ilham vermiş.

Günlük hayatta tatsız durumlara karşı tepki verirken sıkça dışkı kelimesinin argo karşılığına başvuran insanlar, söz konusu kabızlık hakkında konuşmak olduğunda bundan rahatsızlık duyuyorlar. Oysa burada kampanyanın hedefi açık: Metamucil için marka bilinirliğini artırmak, markayı kabızlık ile ilişkilendirmek ve kabızlık sorununu mümkün olduğunca ‘konuşması kolay’ hale getirmek. Marka tarafında etkisi yüksek bir kampanya beklentisi varken bütçe ise elbette sınırlı.

Bu noktada itici bir etki yaratmamak adına tıbbi ve ilaç çağrışımlarından uzak duran Havas Boondoggle, konuşulmaktan çekinilen bir konuya dair sosyal engeli ve utanma duygusunu ortadan kaldırmak amacıyla işe biraz da mizah katmış. Söylemenin yapmaktan kolay olduğunu kanıtlamak için de insanların günlük hayattaki komik tepkilerinden oluşan aşağıdaki kolaj video çalışmasını hazırlamışlar. Altı yıl önce hazırlanan bu kampanya, ilham verici yaratıcı işlerden biri olarak Bigumigu arşivindeki yerini alıyor.

Künye:

Reklamveren: Metamucil
Reklam Ajansı: Havas Boondoggle, Amsterdam, The Netherlands
Kreatif Direktörler: Menno Schipper, Nils Taildeman
Yapımcı: Joze Rikken
Editör: Jelmar Hoekstra
Müzik: Sound Circus

Bir Havas işinden bahsetmişken, yakın zamanda Cannes’den bronz aslan ile dönen Havas Turkey imzalı Cap the Tap kampanyasını da hatırlayalım. Merak edenler için detaylar aşağıdaki haberimizde yer alıyor.

Havas Turkey Cannes’den Bronz Aslan ile Döndü

Görseller: Ads of World