Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
30 Haftada Tasarımcılar Girişim Kurucularına Dönüşebilir mi?

30 Haftada Tasarımcılar Girişim Kurucularına Dönüşebilir mi?

Destekçileri arasında Google da bulunan 30 Weeks adlı program, tasarımcıların girişimcilik potansiyelini yoklayacak.

Silikon Vadisi taraflarından bir dolu girişimin kurucusu olarak mühendis kökenli kişileri görmek ne kadar alışık olunan bir tabloysa, söz konusu tasarım kökenli kişiler olunca manzara tam tersine dönebiliyor. 

Seçilecek 20 tasarımcıyı Eylül ayında New York’a toplayacak olan deneysel program 30 Weeks, adından da anlaşılacağı gibi, 30 hafta boyunca tasarımcılara bir şirket kurmak ya da ürün yaratmak için ihtiyaçları olacak her türlü uygulamalı deneyim, danışmanlık, tartışma platformu, malzeme, çalışma alanı ve gerekli topluluklarla iletişim olanaklarını sağlayacak. 

Dünyayı değiştirecek bir sonraki yeniliğe neden bir tasarımcının kurucusu olduğu girişim imza atmış olmasın, sorusuyla alanda standartlaşmış rolleri değiştirmeye teşvik eden programın destekçileri arasında Google, New York’ta bulunan teknoloji eğitimi odaklı özel okul The Cooper Union, eğitim firması Hyper Island ile School of Visual Arts (SVA), Parsons ve Pratt gibi New York’taki tasarım okullarının en iyileri yer alıyor. 

Katılımcılara yeni ürün geliştirme ve prototipini hazırlama gibi dersler içerecek programın müfredatı Google ve Hyper Island tarafından hazırlanmış. 

18 yaşından büyük Amerikan vatandaşı olan veya vize sahibi tasarımcılar programa 20 Haziran’a kadar buradan başvurabiliyor. Sık sorulabilecek soruları ve cevapları da programın web sitesinde bulabilirsiniz.