Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Markalara Özel Kutu Tasarlama Servisi

Markalara Özel Kutu Tasarlama Servisi

Packlane, markalara kişiselleştirilmiş kargo kutuları tasarlama ve sipariş etme olanağı sunan bir internet girişimi.

Piyasada sevimli kutular bulmak kolay bir iş değil. Hep aynı tip, karton kutular karşımıza çıkıyor ya da fiyatlar çok yüksek. Silikon Vadi’sinde büyüyen Miriam Bafman da bu durumu fark ediyor ama girişimcilik ruhuyla çocukluğundan beri haşır neşir olduğundan, pek çoğumuz gibi durduğu yerde söylenmektense kendi şirketini kurup sorunu çözmeye karar veriyor.

Henüz 27 yaşındaki Bafman, tasarım kökenli olduğundan ilk başlarda bir tasarım şirketi veya e-ticaret işi kurmayı düşünüyor. Ancak gelecekteki ürünlerininin teslimatı için kişiye özel, kargo kutuları üreten bir üretici aradığında kimseyi bulamıyor. Böylece tasarım işi yerine kutu işine giriyor. Ve Packlane doğuyor.

Kutularınızı Seçin, Kişiselleştirin

Packlane, her büyüklükteki markanın kendisine özel kargo kutuları tasarlayıp sipariş edebileceği bir internet sitesi. Hizmeti kullanmak için siteye girip kutu tipinizi ve boyutları seçiyorsunuz, sonra kişiselleştirmeye başlıyorsunuz. Malzemeden renge, iç tasarımdan dış görünüme kutunun her tarafını istediğiniz şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Size anında maliyet hakkında geri dönüş yapılıyor. Buna göre siparişinizi veriyorsunuz ve işte! Size özel kutularınız hazır.

Özellikle piyasaya yeni giren küçük ölçekli işletmeler, kendi tasarımlarını satan ürün tasarımcıları veya el işi sanatçıları için ideal bir çözüm Packlane. Marka kimliğini güçlendirmek, kargo kutularına yansıtmak ve kutuda farklılaşmak adına önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. O kadar ki kurucusu Bafman, piyasada zaten böyle bir hizmetin sunuluyor olduğunu zannetmiş. Bugüne kadar böyle bir servisin verilmemiş olmasını da hayretle karşılamış.

Firma, kurulduğu 2015 yılından beri 15 bin iş yerine hizmet vermiş. Bunlar arasında Google, L’Oreal ve Shopify gibi büyük markalar da var. 2017 itibariyle Packlane’in yıllık cirosu 5 milyon doları geçmiş durumda.

packlane_kutu_bigumigu_5 packlane_kutu_bigumigu_5 packlane_kutu_bigumigu_5 packlane_kutu_bigumigu_5

Görsel: Packlane