Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Markaların ve Belediyelerin İçimizi Isıtan Kedi Evi Projeleri

Markaların ve Belediyelerin İçimizi Isıtan Kedi Evi Projeleri

Bu kış belediyeler ve markalar tarafından hayata geçirilen kedi evi projelerini derledik.

Kış aylarında sokaklarda yaşayan tüylü dostlarımıza yardım eli uzatan pek çok marka, belediye ya da gönüllü projesine rastlamak mümkün. Özellikle kedi evi projelerinde kullanılan malzeme ve teknikler çok ilham verici olabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda farklı kedi evi örneklerini derleyerek bu projelerden sizi haberdar etmiştik. Hatta bununla da kalmayıp n11.com’un kedi evine dönüşen kutu projesi Yuva 11 için danışmanlık yapmıştık. Yine Los Angeles’ta evsiz kediler için tasarlanan mimari kedi evleri projesi de dikkate değer bir çalışmaydı. Bu kış Türkiye’de hayata geçirilen kedi evi projelerine de hep birlikte bir bakalım istedik. Böylece hem kalplerimiz ısınsın hem de başka kurumlara ve bireylere esin kaynağı sunarak tüylü dostlarımızı ısıtalım.

43 Felis Kazanan 4129Grey’den 43 Kedi Evi

4129Grey, 12. Felis Ödülleri’nde kazandığı her ödül için sokak hayvanlarına kedi evi hazırlayarak bu yıl gönüllerimize taht kurdu. Felis Ödülleri’nin ismiyle müsemma maskotu kedi olunca 4129Grey her bir ödülü için isim arayışına girdi. 7 Aralık’ta Instagram’dan yaptığı duyuruyla 43 Felis’i için isim aradığını açıkladı. Instagramdaki gönderi ve hikayeler üzerinden üzerinden isim önerileri toplandı ve her ödülün artık bir ismi vardı. Ajans çalışanları tarafından her isim de kedi evlerinin üzerine yerleştirildi. Böylece ödüller fiziksel bir aidiyete kavuştu. Ödüller için hazırlanan evler, ajans sınırlarından çıktı ve İstanbul’un çeşitli noktalarına yerleştirildi.


Austrotherm’den Isı Yalıtımlı Kedi Evleri

Avusturyalı EPS ısı yalıtım uzmanı Austrotherm, bu yıl Isı Yalıtımlı Kedi Evleri projesiyle sokak kedilerine özel sıcacık evler üretti. Austrotherm, mantolama özelinde sunduğu faydayı kedi evlerine uyguladı. Kampanyanın devam ettiğinin de altını çizmek isterim. Kedi evlerinden edinmek isteyen hayvanseverlerin, Austrotherm Türkiye sosyal medya hesaplarını takip etmesi ve Instagram’da #herkedininbireviolsun etiketi ile kedili bir selfie’lerini paylaşmaları yeterli oluyor. Her hafta tekrar edecek olan kampanyanın detayları, katılım ve kazanma koşulları markanın sosyal medya hesaplarında detayları ile yer alıyor. Kedi evleri de süratle sahiplerine ulaştırılıyor.


Pendik Belediyesi’nden Deniz Manzaralı Kedi Evleri

Pendik Belediyesi, bu yıl başta sahil şeridindeki kayalıklar olmak üzere ve ilçenin belirli noktalarına 600’ün üzerinde kedi evi yerleştirdi. Evler 3 katlı ve 2 katlı olmak üzere değişik tasarımlara sahip. Evlerin yakınına düzenli olarak mama da bırakılıyor. Belediye, evlerin sayısını artırmayı planlıyor.


Antalya’da Kedi Park Projesi

Kedi Park, Muratpaşa Belediyesi‘nin hayata geçirdiği Antalya’nın tarihi bölgesi Kaleiçi’nin simgesi Kalekapısı yakınına kurulan bir toplu kedi evi projesi. Yani bir tür kedi sitesi gibi düşünebilirsiniz. O kadar ilgi topladı ki başka ilçelerde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Kedi Park içinde 53 kedi evi bulunuyor ve 100’ün üzerinde kedi barınıyor. Kalekapısı turistlerin uğrak yeri olduğundan kedi evlerinin turistik imajı da olumlu yönde etkileyeceğine inanılıyor.


Manisa’da Kedi ve Köpekler İçin 150 Kulübe

Manisa’da Yunusemre Belediyesi de bu kış geniş çaplı bir çalışma yaparak sokak hayvanlarına sahip çıktı. İlçede belli başlı noktalara toplan 150 kedi ve köpek evi yerleştirildi.


Markaların ve Belediyelerin İçimizi Isıtan Kedi Evi Projeleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası’ndan Kedi Evleri

Muğla’da  SOGEM (Sosyal Gençlik Masası) üyeleri de bu kış sokaktaki dostlarını unutmadı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası’nın üniversite öğrencisi 40 gönüllü
üyesi, bir atölye çalışmasıyla kedi evlerini yaptı. Evler, kış şartlarına uygun malzemelerle ve özgün tasarımlarla hayata geçirildi.

Markaların ve Belediyelerin İçimizi Isıtan Kedi Evi Projeleri Markaların ve Belediyelerin İçimizi Isıtan Kedi Evi Projeleri


Bonus: Arabada Mama Var Projesi

Kedi evi ve kulübe projelerinin yanı sıra listeye bir de önemli bir mama projesini dahil etmek istedim. Anıttepe LEO Kulübü tarafından başlatılan proje, herkesin yanında mama taşıma alışkanlığı edinmesini amaçlıyor. Bireyler sokak hayvanlarını beslemeyi tecrübe ettikçe bu alışkanlığın süreklilik kazanacağı inancıyla yola çıkılmış. Ankara’da başlayan proje; Antalya, Aydın, İstanbul, Kayseri, Mersin ve diğer birçok ilden de ilgi ve destek kazanmış. Bir sokak hayvanını beslerken fotoğraf çekerek ve #arabadamamavar etiketiyle yayınlayarak kolaylıkla projeye destek verebilirsiniz.  Fotoğraflarınızın projenin sosyal medya hesaplarında yayınlanmasını isterseniz, [email protected] adresine fotoğrafı, fotoğrafı çektiğiniz semti/ili e-posta ile ulaştırabilirsiniz. Eğer mama bağışında bulunmak isterseniz, yine aynı e-posta adresi üzerinden Anıttepe LEO Kulübü ile iletişime geçebilirsiniz.

Görsel: 4129Grey