Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanatsal Çalışmalarınız Uzay Yolculuğuna Çıkıyor

Sanatsal Çalışmalarınız Uzay Yolculuğuna Çıkıyor

NASA'nın “We The Explorers” adını verdiği kampanya ile sanat eserleri uzayla buluşmaya hazırlanıyor.

Uzay araştırmalarının insanoğluna olan yansımasının sanat aracılığıyla ifade edilmesini isteyen NASA, “We The Explorers” adını verdiği ve sanatsal çalışmaların uzaya gönderileceği bir kampanya başlattı.

Bennu gök taşından örnekler toplamak amacıyla Eylül ayında seyahate çıkacak olan OSIRIS-REx uzay aracındaki bir çipe, gönderilen çalışmalar yüklenecek ve böylece duygu ve düşüncelerimizin naif birer uzantısı olan yapıtlarımız, uzayın derinliklerinde yıldızlara hiç olmadığı kadar yakın olacaklar.

Bu eşsiz zaman kapsülünde, 2014 yılındaki “Messages to Bennu / Bennu’ya Mesajlar” kampanyası ile toplanmış olan 442 binden fazla kişinin ismi de yer alıyor. OSIRIS-REx uzay aracının, gök taşından topladığı örneklerle birlikte 2023’te Dünya’ya dönmesi planlanıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki tüm uzay meraklılarına açık olan bu kampanyada, sadece 18 yaşından küçükler için ailelerinin izni gerekiyor. Katılımcılar 20 Mart’a kadar; çizim, fotoğraf, dijital bir çalışma, şiir, şarkı, kısa film ya da kendine özgü yaratıcı bir dışavurumla uzay yolculuğuna ortak olabilirler.

Başvuru için Twitter’da @OSIRISREx, Instagram’da ise @OSIRIS_REX etiketi kullanılarak, #WeTheExplorers etiketiyle kişiye ait sanatsal bir çalışmanın ya da video linkinin paylaşılması yeterli.

Uzay uçuşuyla ilgili daha fazla bilgiye OSIRIS-REx’ten, katılım ile ilgili detaylara ise We The Explorers’ın sayfasından ulaşmanız mümkün.

Kapak Görseli; Robert McCall
Görseller;
NASA