Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gündelik Şeylerin Neşeli Potansiyelini Keşfedin

Gündelik Şeylerin Neşeli Potansiyelini Keşfedin

Peechaya Burroughs, oyunbaz ve minimalist fotoğraflarıyla çocukluğun değerini yeniden hatırlatıyor.

Güne kötü başladıysanız veya işler yolunda gitmiyorsa, fotoğrafçı Peechaya Burroughs’un çocukluk anılarından esinlenerek “tasarladığı” oyunbaz fotoğraflar makul düzeyde bir iyimserliğe kapılmanızı sağlayabilir.

Çocukluğun harika, büyümenin de bela olduğunu bilen her yaratıcı insan gibi Burroughs da basit hayallerden yola çıkıyor ve gündelik şeyleri beklenmedik tasarımlara çeviriyor. Minimalist fotoğraflarında turuncu bir balonu yumurta sarısına, bir parça sicimi dalgalara, bir tutam spagettiyi yağmura veya bir avuç patlamış mısırı uyanan bir yanardağa dönüştürebiliyor. Origamiye adeta sihirle hayat veren fotoğrafçının sadece kağıtla yapabildiklerini anlatmaya gerek bile yok.

Burroughs nadiren Adobe Photoshop’a başvuruyor, manipülasyonlarının çoğunu bizzat elleriyle hallediyor. Çocukların hayal gücüyle büyülendiğini söyleyen fotoğrafçının her gün kullandığımız nesnelere yaptığı altın dokunuşlar, basit ve yaratıcı bir düşünceye bir doz neşenin eklenmesiyle tamamlanıyor. Fotoğrafları ilk bakışta fazlasıyla gösterişsiz ve yalın görünse de, tasarımların arkasındaki yaratıcı neşe Burroghs’un çalışmalarını hayranlıkla izlemeye değer kılıyor. Burroughs, kullanıp kenara bıraktığımız veya çiğneyip yuttuğumuz her şeyin başka türlü bir potansiyeli olabileceğini gösteriyor.

Bangkok Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı eğitimi gören ve şimdilerde Sydney’de bir BT firmasında çalışan fotoğrafçının tüm çalışmalarına Behance sayfasından erişebilir veya Instagram hesabını takip etmekle yetinebilirsiniz.

Görsel; Peechaya Burroughs