Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Cihazları Ustalıkla Gizleyen Minimalist Tasarımlar

Akıllı Cihazları Ustalıkla Gizleyen Minimalist Tasarımlar

Şık bir masa aksesuarı gibi görünen bir Wi-Fi Router ya da görenlerin ilk bakışta duvara asılmış bir seramik biblo zannedeceği bir güvenlik kamerası fikri sizce de dâhice değil mi?

İsmini ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan mimari dokusuyla ünlü bir kentten alan Savannah Anti-Theft Kit (Savannah Çalınma Karşıtı Kit), minimalist dekoratif objeler gibi görünen akıllı cihaz tasarımlarıyla, gündelik hayatta her geçen gün artan güvenlik ve gizlilik ihtiyacına en estetik yoldan cevap vermeyi amaçlıyor.

Pürüzsüz seramik yüzeyler eşyanın asıl amacını tamamen unutturuyor

Minimalist bir fil biblosunun aslında tamamen işlevsel bir Bluetooth hoparlör olması ya da ofis masalarının en çirkin objelerinden Wi-Fi router’ların yine minimalist bir doğa manzarası şeklinde görünmesi fikri hangimizin hoşuna gitmez ki? İşte Francesco Isaia, Alessandro Pomponio ve Cecilia Veglio ismindeki üç İtalyan endüstriyel tasarımcı tarafından hayata geçirilen Savannah Anti-Theft System, fonksiyonellik kaygısının yanı sıra İtalyan tasarım anlayışının sınırları aşan bir dili olduğunu savunan bir tasarım projesi olarak öne çıkıyor. 

Savannah Anti Theft Kit’in en dikkat çeken yanı elbette Nordik tasarım izleri taşıyan minimalist tasarımları. Ancak kitin yalnızca sadeliği değil aynı zamanda tasarımlarda kullanılan pürüzsüz seramik materyal de, bu minik “oyuncakları” başka bir boyuta taşıyor. Şu ana kadar kataloğuna WiFi router, Bluetooth hoparlör, pencere sensörü, duman dedektörü ve güvenlik kamerası gibi ürünleri ekleyen Savannah Anti Theft System, ucu açık tasarım dili sayesinde yakın gelecekte birçok elektronik / akıllı ev eşyasına uyarlanabilecek gibi görünüyor.

Daha fazla ilham verici tasarım için, Savannah Anti-Theft System tasarımcılarından Cecilia Veglio‘nun Instagram hesabını da takibe alabilirsiniz.

Görsel: Yanko Design