Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yetişkinler ve Çocuklar İçin Ayaklar Büyüdükçe Büyüyen Ayakkabılar

Yetişkinler ve Çocuklar İçin Ayaklar Büyüdükçe Büyüyen Ayakkabılar

Target, hem yetişkinler hem de çocuklar için özel olarak tasarlanan, patentli "büyüyen ayakkabı" serisini piyasaya sürdü.

“Çocuklar büyüdükçe büyüyen” ayakkabılar, bisikletler, giysiler, oda takımları son birkaç yıldır alışık olduğumuz bir konsept halşne geldi. Dev narkalar henüz bu işe pek bulaşmamış olsa da küçük şirketler ya da bireysel tasarımcılar bu türden sürdürülebilir ürünler geliştirmek konusunda oldukça kararlı davrandı. Bu defa ise ilk kez Target gibi bir devin büyüyen ayakkabı piyasaya sürdüğüne şahit oluyoruz. Üstelik yalnızca çocuklar için değil; ayak şişmesi gibi sorunlar yaşayan yetişkinler için de büyüyen ayakkabı yapmışlar.

Target, ÜNOS by Sz isimli büyüyen ayakkabı serisi için yukarıda da belirttiğim gibi tanınmış ayakkabı tasarımcısı Dr D’Wayne Edwards ile iş birliği yapmış. Edwards, Nike ve Jordan markası için yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. Serinin ismi, “U Need One Size”ın kısaltılmışı.

Target’ın bu hamlesi, büyüyen ayakkabıların geniş kitleler için erişilebilir olması ve dolayısıyla ayakkabı endüstrisinde bir değişimi başlatması açısından önem taşıyor.

Hem uzunluğu hem de genişliği ayarlanabilen, Z şeklinde bölünmüş taban

Yalnızca Target’ta mevcut olan ÜNOS by Sz, ayakkabıların hem uzunluk hem de genişlik olarak ayarlanmasına olanak tanıyan patentli Z şekilli bir taban üzerine inşa edilmiş. Böylece çocuk büyüdükçe onun ayağına uyum sağlayabiliyor. Ayakları gün boyunca ve uzun uçuşlar sırasında şişen yetişkinler için de bu tabanla üretilmiş ayakkabılar mevcut.

Görünen o ki, ayak boyutunda değişiklikler çoğu insanın düşündüğünden daha yaygın. Yer çekimi ve kan akışı nedeniyle ayaklar günün sonunda buçuklu numaraya ulaşacak kadar şişebiliyor ve bu etkiler, kabin basıncının ayakların sıvı tutmasına neden olduğu hava yolculuğu sırasında daha da belirgin hale geliyor. Bağların elastikiyetini kaybettiği ve ayakların düzleşip uzama eğiliminde olduğu doğal yaşlanma süreci de bu ayakkabıların avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

ÜNOS by Sz, ister spor salonuna giderken, ister uçağa binerken, ister parkta çocukları kovalarken, bu dalgalanmalara uyum sağlayan ayakkabılar sunarak daha konforlu bir deneyim vadediyor.

Target’ta şu an için 16 farklı üniseks model raflardaki yerini almış. Çocuklar için olanlar 34,99 dolardan; yetişkinler için olan modellerse 49,99 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülmüş.

 

Çocuklar Büyüdükçe Büyüyen Spor Ayakkabı

5 Yılda 5 Numara Büyüyen Ayakkabılar

Görsel: Target