Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
A’Design Award İçin Başvurular Başladı

A’Design Award İçin Başvurular Başladı

Bu yılki A’Design Award başvuruları, 28 Şubat 2024’e kadar deam edecek.

Tasarım alanında dünyanın önde gelen uluslararası yarışmalarından biri olan A’ Design Award & Competition, her yıl düzenleniyor ve jürünin belirlediği kazananları, ödüllerine kavuşturuyor.

Yarışma ve ödüller, tüm ülkelerden ve tüm disiplinlerden en iyi tasarımcıları ön plana çıkarmak için geniş bir kategori yelpazesine (100’ün üzerinde kategori) sahip. Yarışmaya katılan çalışmalar, deneyimli akademisyenlerden, önde gelen basın mensuplarından ve tecrübeli profesyonellerden oluşan etkili bir jüri tarafından anonim olarak değerlendiriliyor. A’ Design Award, tüm kazananlara kendi alanlarında ün ve prestij vadediyor.

Yarışma; moda, mimari, animasyon, fotoğraf, reklam, ulaşım, enerji, tıp, görsel iletişim, müzik, mühendislik, teknoloji, bilim, oyun, oyuncak, arayüz, yemek ve daha birçok alanda tasarımcıyı ödüllendiriyor. Tüm Kategorilere şuradan göz atabilirsiniz.

Kazananlar, pazarlama açısından birçok avantaj elde ediyor

Ödüllü tasarımlar, kapsamlı bir kazananlar kiti elde ediyor. Bu kite dahil olan şeyler şöyle sıralanıyor; uluslararası tasarım mükemmellik sertifikası, İtalya’da düzenlenen özel gala gecesine davet, ödüllü projelerin çevrim içi ve çevrim dışı olarak sergilenmesi, ödüllü projelerin posteri, en iyi projelerin ciltli basılı yayını, lüks siyah kutuda özel 3B baskılı metal ödül heykeli, projenin 108’den fazla dilde çevirisinin yapılması. Uluslararası kitlelere ulaşmak, kazananla yapılan özel röportaj, basın bülteni hazırlama ve dağıtma, iletişimde “A’ Design Ödülü Kazananı Logosu” kullanma lisansı, binlerce diğer yayına ödüllü çalışmaların tanıtılması, basın ortakları aracılığıyla medya görünürlüğü, Dünya Tasarım Sıralamalarına dahil olmak gibi çok sayıda pazarlama ve PR aracı da kazananların hizmetinde oluyor. Bu hizmetler için ek ücret talep edilmiyor.

A’ Design Award & Competition’ın başlıca amacı, tüm ülkelerde ve tüm endüstri alanlarında en iyi tasarımları vurgulayarak iyi tasarım uygulamaları ve prensipleri için küresel bir farkındalık ve anlayış yaratmak. Ayrıca dünya genelindeki tasarımcıları, şirketleri ve markaları topluma fayda sağlayan üstün ürünler ve projeler oluşturmaya teşvik etmek.

Başvurular her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 Şubat’a kadar kabul edilecek ve sonuçlar yine her yıl olduğu gibi 15 Nisan’da açıklanacak. Başvurular son 10 yıl içinde tasarlanmış olması şartıyla kabul ediliyor.

Başvuru sürecine buradan başlayabilirsiniz.

Geçmiş yıllarda kazanan işlerden örnekleri aşağıda görebilirsiniz. Görselleri tıkladığınızda, tasarı hakkındaki detaylara erişebilirsiniz. Daha fazlasını şurada görebilirsiniz.

Gelişmeleri ve duyuruları yarışmanın Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: A’ Design Award