Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
URBAN Care’den Dansta Fırsat Eşitliği Projesi

URBAN Care’den Dansta Fırsat Eşitliği Projesi

Gençler için Young Talent Platformu'nu kuran URBAN Care, platformun ilk yılında Toplum Gönüllüleri Vakfı ile iş birliği yaparak "Dansta Fırsat Eşitliği" projesini başlattı.

URBAN Care, kuruluşunun 10. Yılında, gençlerle olan bağlarını güçlendirmek ve onlara hayalleri yolunda eşlik etmek için URBAN Care Young Talent Platformu’nu hayata geçirdi. Platformun ilk yılında, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın iş birliğiyle “Dansta Fırsat Eşitliği” projesi başlatıldı. Proje kapsamında; çağdaş-modern dans, bale ve sokak dansı kategorilerinde kariyer yapmak isteyen profesyonel ve amatör dansçılara yurt dışı eğitim fırsatı sunulacak.

Sanat Yönetmeni, Koreograf, Eğitmen Beyhan Murphy’nin başkanlığını yaptığı Danışma Kurulu ve sanatçı, dans ve hareket terapisti Ekin Bernay’ın koordinatörlüğünde çalışmalar titizlikle sürerken, URBAN Care Young Talent platformuna başvurular da kabul edilmeye başlandı. Program kapsamında destekten yararlanmak isteyen dansçılar, başvurularını urbancaretalent.com üzerinden yapabiliyor. Çağdaş-modern ve sokak dansı kategorilerinde 18-28, bale kategorisinde ise 16-20 yaş arasındaki dansçılar platforma başvurabilecek. Ön elemenin ardından final değerlendirmesi fiziksel olarak gerçekleştirilecek. Fiziki elemeler sonucunda dansçılar, Avrupa’nın önde gelen okullarında 2024 yaz döneminde ulaşım, eğitim, konaklama ve sosyal hayatın da dahil olduğu bir dans eğitim hakkı kazanacak.

Projeden yararlanan gençler, afet bölgesindeki 5 şehirde bulunan 10 Destek Merkezimizde akranlarına bu alanda atölyeler gerçekleştirerek onların da güçlenmesine ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olacak.

“Bağlarımızla güçlüyüz” kampanyasından bugüne

URBAN Care Young Talent Platformu, ilk yılında dansa odaklanacak ve Türkiye’de dans kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sunacak. Odak noktası olarak dansın seçilmesinde, 2023 yılında hayata geçirilen “Bağlarımızla Güçlüyüz” kampanyası için özel bir dans koreografisi hazırlayan Ekin Bernay ve ekibi ilham kaynağı olmuş. URBAN Care Bond Plex Onarıcı Bakım serisinin etiketleri de yine URBAN Care Young Talent’ın etkisiyle sanatçı Gökçe İrten’in dans eden kadın figürleriyle yenilenmiş.

Saçta ve Hayatta ‘Bağlarımızla Güçlüyüz’

URBAN Care kendini, sanatın, sporun, sosyal hayatın tüm renklerini içinde barındıran bir marka olarak konumlandırıyor ve en büyük ilhamını kadınlardan ve gençlerden aldığını vurguluyor. URBAN Care Young Talent Platformu’nu hayata geçirme nedeni de hedef kitlesinin hayallerini gerçekleştirmesine destek olmak. Proje kapsamında, her yıl farklı sanat, spor dalları ya da benzeri alanlardaki gençlerin hayallerine destek olmak için burs imkanı sağlanacak.

Görsel: Urban Care, Unsplash