Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Figür Oyuncakların Aksiyon Dolu Sahneleri

Figür Oyuncakların Aksiyon Dolu Sahneleri

Oyuncak fotoğrafçısı Mitchel Wu, oyuncaklarla alternatif bir gerçeklik yaratırken fantastik kareler ortaya çıkarıyor.

Bir fotoğrafçı olarak hikayesi olan görüntüler yakalamayı seven Mitchel Wu, fikirlerini ve yeteneğini göstermek için eğlenceli bir yol seçiyor. Los Angeles merkezli fotoğrafçı, yaratıcılığını ve pratik zekasını kullanarak minik aksiyon figürlerine can veriyor. Önceleri oyuncakları hobi olarak fotoğraflamaya başlayan sanatçı şimdilerde Disney, Hasbro gibi büyük markalarla da çalışarak oyuncak fotoğrafçılığını tam zamanlı bir işe dönüştürmüş. Daha önceleri düğün fotoğraçılığı yapan Mitchel Wu, kızı ile daha fazla vakit geçirmek için bu sektörü bıraktığı dönemlerde oyuncak fotoğrafçılığını keşfediyor ve yaklaşık 8 senedir kesintisiz olarak bu alana yoğunlaşıyor.

Bu yeni kariyerinin başlarında Walt Disney Company’de 3B ürün tasarımcısı ve geliştirici olarak da çalışan sanatçı; Disney, Sony Pictures, Warner Bros, LucasFilm, Cirque Du Soleil gibi birçok marka ile iş birliği yapmış.

oyuncak

Oyuncakların renkli dünyasında beklenmedik hikayeler

Her bir kare kendi hikayesini içinde barındırmasının yanı sıra bir film sahnesinden alınmışçasına havalı görüntüler sunuyor. Mitchel Wu, yeni bir fikrin konseptini oluşturmak için önce fotoğraf karesini aklınca canlandırıyor. Konsepti oturtma süreci işin büyük bir bölümü oluşturuyor. Bir fikir hazır olduğunda geriye sadece doğru oyuncaklar ve ayarlamalarla onu fotoğraflamak kalıyor. Tabii iş uygulama aşamasına geldiğinde beklenmedik kareler de ortaya çıkıyor.

Kimi zaman beklenmedik oyuncaklardan farklı hikayeler çıkarmanın mümkün olduğunu ve bu duruma kendisinin de şaşırdığını söylüyor Mitchel Wu. Uzaylı Xenomorph oyuncaklarıyla Anneler Günü için hazırlamış olduğu iş bu örneklerden biri.

Ortaya çıkan işlerin çoğunluğunda gerçek zamanlı efektler var. Fotoğrafı çekerken suyu hareketlendirmek için bir sprey ya da tozlu bir alan yaratmak için fotoğraf karesinin olduğu alana eliyle toprak atıyor. Tabii ki çekimler sonrası Adobe Photoshop programıyla ufak dokunuşlar yapıyor.

Disney, Lord of the Rings, Toy Story, Super Mario, Pokémon ve daha çok fazla yapımdan oyuncak karakterleri kendi hayal dünyasında canlandıran Mitchel Wu’nun işlerine internet sitesinden ve Instagram hesabından ulaşabilirsiniz. Oyuncak fotoğrafçısı ayrıca bu çekimleri yaptığı süreci de kayıt altında alıyor ve işlerin perde arkasını YouTube hesabından kısa videolarla paylaşıyor.

Görsel: Mitchel Wu