Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullanıcı Yorumlarıyla Şekillenen Reklam Filmi

Kullanıcı Yorumlarıyla Şekillenen Reklam Filmi

Old Navy, TikTok’taki bir gönderinin altına yorum yapan sosyal medya kullanıcılarının fikirlerinden ilham alarak bahar koleksiyonu için bir reklam filmi hazırladı.

ABD merkezli giyim markası Old Navy, bahar koleksiyonunu tanıtmak için ilginç bir reklam filmi yayınladı. Tüketicilerin kendisine direkt olarak bir reklam filminde neyi görmeyi beklersiniz sorusunu sormadan onların fikirlerini alan marka, TikTok yorumlarından ilham alıyor ve ortaya internet kullanıcıları tarafından yazılmış bir reklam filmi çıkıyor.

Martin Agency tarafından yaratılan 60 saniyelik reklam filmi, kullanıcıların internette yaptığı yorumlara dayanıyor. Her şey lise öğrencisi bir TikTok kullanıcısı olan Samuel Beasley‘nin bir gönderisiyle başlıyor. Kısa sürede binlerce yorum alan gönderide genel olarak yapılan yorumlar bir giyim markasından beklenen klasik reklam filmi sahneleri içeriyor. Hemen akla gelebilecek sahnelerin yanı sıra yaratıcı yorumların da yer aldığı gönderinin altı fikirlerle dolmaya başladığı anda markanın da dikkatini çekiyor.

@thesamuelbeez

Album of the year #silksonic #brunomars #andersonpaak

♬ Fly As Me – Bruno Mars & Anderson .Paak & Silk Sonic

Sosyal medya yorumlarından reklam filmine

Müşterilerle doğrudan iletişime geçmek için bir fırsat yakaladığının farkında olan markanın ajansı Martin Agency, Old Navy ile iletişime geçerek TikTok videosunu gösteriyor ve bu noktada kampanyanın temelleri atılıyor. Metin yazarı Kelsey Whipple, koleksiyon için heyecan uyandıracak bir fikir düşündükleri sırada Beasley’nin TikTok gönderisine rastladıklarını söylüyor. Instagram üzerinden Beasley ile iletişime geçtikten sonra 60 saniyelik reklam filmi için gelen yorumlar taranıyor. Sonuçta ortaya kullanıcıların fikirlerine dayanan neşeli bir bahar kampanyası çıkıyor.

Tabii ki popüler bir giyim markasının reklamlarında görmeye alışkın olduğumuz sahnelerle karşılaşmak mümkün. Ağır çekim zıplama sahneleri, sokakta dans ederek ilerleyen insanlar ve kaldırımda seksek oynayan çocuklarla klişe sayılabilecek reklam sahnelerinin de yer aldığı film, sonuçta insanların bu zamana kadar görmüş olduğu, hafızalara kazınan canlandırmalardan oluşuyor. Şüphesiz bu zamana kadar onlarca benzer reklam filmi görmüş kullanıcıların kafasında ilk olarak bu tarz sahnelerin canlanması anormal değil. Tabii o anda yorum yapan kullanıcılar Old Navy’nin kampanyasına ilham olacaklarından habersiz bir şekilde fikirlerini paylaşıyor olması işin eğlenceli kısmını oluşturuyor.

Pazar araştırmasında sosyal medyanın gücü

Old Navy, 2022 yılında yaratıcı fikirler paylaşması için hayranlarına çağrıda bulunmaya devam da ediyor. Bir marka olarak müşterileri dinlemek gerektiğinin altını çizen Old Navy, müşterileriyle doğrudan etkileşim kurmasının yanı sıra pazar araştırması için de doğrudan bir kaynak oluyor.

Sosyal medya, markaların yaratıcı içerikler üretmesini ve müşterileri ile daha samimi ilişkiler kurmasını kolaylaştırıyor. Daha önceleri Twitter bir kullanıcısının 7 yaşındayken yazmış olduğu tatlı hikayesinden bir Noel kampanyası yaratırken Wendy’s fast food zinciri de minik bir hayranının marka için hazırladığı storyboard’u kısa bir süre içinde reklam filmine dönüştürmüştü.

Künye

Müşteri: Old Navy
Ajans: Martin Agency

Görsel: YouTube