Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Rüya Haritası

Dünyanın Rüya Haritası

Mornings.co.uk, Google arama verilerine göre hangi ülkenin en çok hangi rüyayı gördüğünü ve bu rüyaların yorumlarını paylaştı.

Etkileyici bir rüya gördükten sonra Google’da aratıp bu rüya hakkındaki yorumlara bakmak en doğal reflekslerden biri olsa gerek. Bu aramalar sırasında, aynı rüyayı gören başka insanların var olduğunu da gözlemleyerek ilginç hislere kapılabiliyorsunuz. Her ne kadar rüyalar, kişisel yaşantılarla ilgili olsa da mutlaka öne çıkan bir şeyler (bir hayvan, olay veya nesne) oluyor ve bunun neyi sembolize ettiğini merak etmemek zor. Mornings.co.uk da The Most Common Dream in Every Country isimli içeriğiyle dünyanın rüya haritasını çizerek, dünyanın neresinde en çok hangi sembollerin görüldüğünü ortaya koymuş.

Dünya ve Türkiye, rüyasında en çok yılan görüyor

Yastık, yatak gibi uyku ürünleri konusunda ziyaretçilerine rehberlik ederek uyku kalitelerini yükseltmeyi amaçlayan İngiliz içerik sitesi Mornings.co.uk; rüya haritası ve infografikleri oluşturmak için Google arama verilerini temel almış. Bu arama verilerine göre dünya çapında en yaygın görülen rüya, yılanlarla ilgili. Yılan rüyaları özellikle Doğu Avrupa’da, Asya ve Afrika’nın bazı bölgelerinde popüler. Haritada gördüğünüz gibi Türkiye de tamamen yeşil ve snake (yılan) sözcüğüyle işaretlenmiş. Verilere göre bu rüyanın Türkiye’de Google üzerinden aranma sıklığı ayda 214.000.

Dişleri kaybetmek ise en yaygın ikinci rüya. Çoğunlukla kuzey ülkeleri olmak üzere 17 ülkede bir numara. Colorado Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, diş kaybıyla ilgili rüya görenlerin; önemli ölçüde endişeli ve depresif olduklarını, daha düşük egoya sahip olduklarını, hayatlarından daha az memnun olduklarını, hayatları üzerinde daha az kontrole sahip olduklarını ve daha sık çaresiz hissettiklerini ortaya çıkarmış.

Rüyada eski sevgiliyi görmek en çok hangi ülkede yaygın?

İnfografiklerden biri, Birleşik Krallık ve ABD’deki en yaygın on rüyayı gösteriyor. Her iki ülkede, özellikle de Birleşik Krallık’ta dişlerin düşmesi rüyaları diğer rüya türlerinden önemli ölçüde daha yaygın. Her iki ülkede de ikinci sırada, yılan rüyaları geliyor. 3. sırada İngilizler için saç konulu rüyalar gelirken, ABD’de eski sevgililer yer alıyor.

Mornings.co, dünyada en sık görülen beş rüyanın yorumu için dreammoods.com’u kullanmış. Bu rüya yorumu sitesi, ortak rüya sembolleri sözlüğü için mitolojik iç görüleri, psikoloji perspektifi veya Freudyen görüşü kullanıyor. Yorumlanıp infografiklerle aktarılan bu rüya sembolleri; diş dökülmesi, yılan, hamilelik, evlilik ve eski sevgili.

Başka yaratıcı harita işleri görmek isterseniz, buraya göz atabilirsiniz.

Görsel: Mornings.co.uk