Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reddit’ten 2021’e Bakış

Reddit’ten 2021’e Bakış

Reddit yılın popüler olaylarını, en iyi gönderilerini ve öne çıkan kategorilerini “Reddit Recap 2021” ile açıkladı.

GIPHY’nin her yıl olduğu gibi yılın en çok kullanılan GIF’leri analiz edip sunması ve Google’ın Türkiye’de ve küresel ölçekte en çok aranan kelimelerini paylaşmasıyla birlikte yılın genel olarak değerlendirmesini içeren paylaşımlar birer birer önümüze düşüyor. 2021’in özetini çıkaranlar ekibine dahil olan Reddit de Reddit Recap 2021 ile geride bıraktığımız yıla ışık tutuyor.

R/GA tarafından hazırlanan filmde ön plana çıkanlar ise kripto paralar, NFT’ler, metaverse ve tabii ki eğlenceli anların yer aldığı videolar. 2021 yılında “kripto” kelimesine 6 milyondan fazla kez değinilirken yılın en çok görüntülenen kripto toplulukları r/dogecoin, r/bitcoin, r/cryptocurrency, r/amcstock olurken r/superstonk topluluğunda da yüzde 900’den fazla abone artışı görüldü.

Reddit paylaştığı video ile birlikte en çok aranan kategoriler hakkında detaylı bilgileri de paylaştı. Buna göre 2021’in en popüler başlıkları arasında kripto para, oyun, spor, düğün, sağlık ve egzersiz, yiyecek ve içecek, filmler ve televizyon yer alıyor.

2021 yılında Ask Me Anything kategorisinde ise ıstakoz avlarken balinanın kendisini yutmasıyla bir süre onun ağzında mahsur kalan ve sonrasında kurtulan Michael Packard’ın soru-cevap seansı en çok oy alan başlıktı.

Gamestop hisselerinin bir anda yükselişe geçmesinin arkasındaki topluluk r/wallstreetbets en çok oylanan alt gruplardan (subreddit) bir tanesi. Pazarlama müdürü Roxy Young da bu yıl çevrim içi toplulukların gerçek dünyada etki yaratma konusunda ne kadar etkili olabileceğini bu olay sayesinde herkesin görmüş olduğunu vurguladı. Çevrim içi topluluklarda yer alan sohbetlerin ve konuşmaların küresel ölçekte yayılma gücüne dikkat çekti.

Reddit’in 2021 yılı istatistikleri

Platform ayrıca yıl bazında ne kadar büyüdüğünü de istatistikler eşlinde paylaştı. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Reddit bir süredir üzerinde çalıştığı halka arz girişimini geçtiğimiz günlerde resmen başlatmıştı.

Dünya çapında 100 binden fazla aktif topluluğa ev sahipliği yapan platformda geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 artışla 2021 yılında toplamda 2,3 milyar yorum yapıldı. Ocak ayından Kasım ayına ortasına kadar yapılan 2021 yılı değerlendirmesinde Reddit’te yüzde 19 artışla 366 milyondan fazla gönderi paylaşıldı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 1’lik artışla toplamda 46 milyar upvote (bir nevi beğeni butonu) atıldı.

Bu yıl Reddit hesabı olanlar kişisel 2021 özetine de erişebiliyor. Reddit Recap 2021 sayfasını ziyaret eden ya da profilindeki “özet” kısmına tıklayan kullanıcılar yıllık özetlerine ulaşabiliyor. 2021 yılı raporunun detayları ise bu sayfada yer alıyor

Görsel: Twitter