Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçeği Çok Daha Ucuza McDonald’s Restoranlarında

Gerçeği Çok Daha Ucuza McDonald’s Restoranlarında

TBWA\Istanbul imzalı ArtWork kampanyası oldukça pahalı sanat eserlerindeki ürünlerin McDonald’s şubelerinde çok daha ucuza bulunabileceğinin altını çiziyor.

Fast food zinciri McDonald’s’a ait ürünler ve markanın ikonikleşen Golden Arches sembolü birçok sanat eserinde farklı farklı disiplin ve tekniklerde karşımıza çıkıyor. Öyle ki McDonald’s sipariş paketleri bile kimi zaman birer sanat eserine dönüşebiliyor ya da ambalajlarındaki minik detayların farklı markaların kampanyalarına da ilham verebiliyor. Dijital eserlerde, baskı işlerde, ya da NFT sanat eseri olarak görebileceğimiz McDonald’s evrenine ait eserler bazen galerilerde dahi karşımıza çıkabiliyor.

McDonald’s markasının odakta olduğu sanat eserleri oldukça pahalı olsa da ürünün kendisi McDonald’s’ta oldukça ucuz. Bu içgörüden yola çıkan TBWA\Istanbul, McDonald’s Türkiye için hazırladığı ArtWork isimli kampanya ile markanın ikonik ürünlerini ve menülerini birer sanat eserine dönüştürüyor. Eserler binlerce dolarlık fiyata sahip olmasına rağmen onların McDonald’s’taki fiyatlarına vurgu yapılarak gerçeğinin çok daha ucuz olduğunun mesajı veriliyor.

Big Mac’in yer aldığı sanat eseri pahalı olabilir ama orijinali McDonald’s’ta çok daha ucuz

Basılı kampanyadaki eserler sanatçı Fatih Öztürk (faturkoztih), Gizem Candan ve Çağlar Bıyıkoğlu (Bıyıkof) tarafından hazırlanıyor. “Stliil Life” isimli McDonald’s Cheeseburger eseri 1000 liralık bir sanat eseriyken bu Cheeseburger’in gerçeği fast food zincirinde 20 liraya yenilebiliyor. Benzer şekilde Big Mac Menüsü 36 lirayken Fatih Öztürk’ün “Happiness” isimli eseri 1200 TL fiyatla karşımıza çıkıyor.

Tabii ki hamburgerlerin unutulmaz eşlikçisi patates kızartmaları da kampanyada yerini alıyor. Çağlar Bıyıkoğlu’nun “Pleasure” isimli eseri 1500 lirayken gerçek bir patates kızartması McDonald’s’larda 7 liraya sunuluyor.

ArtWork kampanyası, çok iyi bir arşiv olmasının yanı sıra en iyi reklamlara yer veren Lürzer’s Archive’de Print kategorisinde 43. haftanın en iyi işi olarak değerlendirildi ve Print of the Week seçildi.

Künye

Müşteri: McDonald’s Türkiye
Ajans: TBWA, Istanbul
Yaratıcı Yönetmen: Serdar Güngör, Mesut Koçarslan
Sanat Yönetmeni: Tuvana Artun
Metin Yazarı: Hilal Erdem

Görsel: TBWA\Istanbul