Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşin İçinden Çıkanlar – Öykü Özgencil ve Gökhan Yücel

İşin İçinden Çıkanlar – Öykü Özgencil ve Gökhan Yücel

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar Instagram canlı yayınında INCOMPLIT'in kurucusu Öykü Özgencil ve yaratıcı yönetmen Gökhan Yücel konuğumuz oldu.

Akbank sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz İşin İçinden Çıkanlar isimli Instagram Live serimizin her programında iki farklı konuğu ağırlıyoruz. Bir tarafta dijital sanat, tasarım ve yaratıcılık alanında ön planda olan isimler diğer tarafta ise genç startup’lardan ve dinamik sektörden kişiler yer alıyor. Fikirlerini, yaratıcılıklarını ve yetkinliklerini dijital dünyanın unsurlarıyla nasıl birleştiriyorlar, bu yolda neler yaşıyorlar kendilerinden dinliyoruz.

İşin İçinden Çıkanlar serisinin üçüncü programı 10 Mart’ta gerçekleşti

Kendi alanlarında ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren konukların yer aldığı canlı yayın Akbank’ın Instagram hesabında gerçekleştiriliyor. Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu moderatörlüğünde ilerleyen sohbette konuklar da kendi hesaplarından yayına katılıyor. 10 Mart’ta gerçekleştirilen İşin İçinden Çıkanlar serisinin üçüncü programında dezavantajlı çocuklarla çalışan INCOMPLIT’in kurucusu Öykü Özgencil ve yaratıcı yönetmen Gökhan Yücel konuğumuz oldu.

Öykü Özgencil ve Gökhan Yücel ile işleri ve projeleri üzerine bir sohbet

Yayının ilk konuğu Öykü Özgencil bir sosyal girişim olan INCOMPLIT‘in ne yapmayı amaçladığını anlatarak sohbete başladı. Ağrılı olarak kadınlarla ve çocuklarla çalışan INCOMPLIT sürekli fiziksel mekanlarda insanlarla buluşuyordu. Pandeminin toplanma pratiklerini ortadan kaldırmış olmasıyla birlikte daha dezavantajlı bir gruba dönüşen yaratıcı sektörlerden, kültür ve sanat alanından isimlerle farklı alternatif çalışmalar da yürütüldü.

Öykü, pandemi döneminde kendisi için farkındalık yaratan konulardan birinin üretim ve atölyeleri ortak bir alanda yapmak yerine daha lokal gruplarla çalışmak olduğuna değiniyor. In Her Shoes, Karantina Günlerinden Kısa Hikayeler isimli e-kitap, Meltem Şahin ile gerçekleştirilen iş birliğinin ürünü Pamuk Prensler ve Uyuyamayan Güzeller isimli kitap konuşulan işler arasında yer alıyor.

öykü özgencil

Bir diğer konuğumuz Gökhan Yücel ile ilk konuşulan konu 2014 yılından beri Türkiye’nin müzikal kültürel mirasını korumaya odaklanan Anatolian Rock Revival Project adlı sanat projesi oluyor. Gökhan, şu ana kadar 155 şarkı için tasarım gerçekleştirildiğini söylüyor. Pandeminin başından bu yana yazdığı hikayeleri Olmayan Şeyler isimli kitabında bir araya getiriyor. Pandemi sürecinin kendisini disipline sokan bir tarafı olduğuna değiniyor ve bu kitabı hazırlayıp bitirmenin bunun kanıtı olduğunu ifade ediyor. İşleri evden yapıyor olmanın zamanı daha iyi yönetmeyi kolaylaştırdığını vurguluyor. Mart ayının sonunda çıkacak olan kitabı için Barış Sarhan ile Murat Kalkavan’ın hazırlamış olduğu kapak tasarımını ve tasarımın hareketli halini de canlı yayında paylaşıyor. Gökhan Yücel’in yayında da değindiği Zihin Seli adını verdiği e-bültenine ise buradan ulaşmanız mümkün.

İki konuk ağırladığımız yayınımız yaklaşık bir saat sürdü. Akbank Instagram hesabından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilir ve sohbetin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram