Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ne Kadar İlgincim Ne Kadar İlginç!

Ne Kadar İlgincim Ne Kadar İlginç!

Sözlerini Ozan Akyol, Erman Çağlar ve Ender Yıldızhan’ın yazdığı Ne Kadar İlginç parçasının müzik videosu, organlarla dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

KALT ekibi; zihin kıvrımlarımızı rahatlatan podcast’lerinden alternatif talk show programı Bizim Show’a, spora yeni bir soluk getiren KALT Sports’dan çocuklara pek de uygun olmayan KALT Çocuk Tiyatrosu’yla her konuda ve her düzlemde keyifli işler ortaya koyuyor. “Öğrendikçe gelişecek, geliştikçe daha tatlı bir insan olacaksınız.” mottosuyla KALT Çocuk serisini gerçekleştiren ekip, daha önceleri Kolaydır Aslında Matematik ile çocuklara sayıları sevdirmişti. KALT Çocuk serisine katılan son eser “Ne Kadar İlginç” isimli parça oldu.

kalt

Ateşler içindeki minik çocuğun organlarıyla düeti

Ozan Akyol, Erman Çağlar ve Ender Yıldızhan üçlüsünün baş başa verip sözlerini yazdığı şarkının müziğini Ozan Akyol besteliyor. Akyol, adeta bir keşif yolculuğu olan parçanın hikayesini de kendisi süslüyor.

Ender Yıldızhan’ın çizdiği animasyonda kendi bedeninin ve organlarının farkındalığına varan minik bir dostumuzun hayatına ortak oluyoruz. Birtakım rahatsızlıklar geçirip terleyen bu küçük dostumuz ailesi tarafından pek de ciddiye alınmamış olacak ki kapalı kapılar ardında odasında bir başına kalıyor. Yüksek ateşle birlikte küçük dostumuzu ziyarete gelen organların yüzünden de anlaşılacağı üzere çocuğun bedeninde pek de yolunda gitmeyen şeyler dönüyor.

Yazar ekibi, midenin gitar solosunu atmak için sahneye çıkmasıyla olayın aslında nereden kaynaklandığının ve nereye doğru gideceğinin ipuçlarını izleyiciyle paylaşıyor. Bir gece ansızın hastaneye kaldırılmakla devam eden müzik videosu hem vücudumuzu tanıtıyor hem de kulaklarımızın pasını alıyor.

Yine KALT iş birliği ile ortaya çıkan Ender Yıldızhan’ın Anıl Duman ile birlikte yürüttüğü animasyon serisi Herkül ile Vegan serisine de buradan ulaşabilirsiniz.

Künye

Animasyon: Ender Yıldızhan
Söz: Ozan Akyol, Erman Çağlar, Ender Yıldızhan
Müzik: Ozan Akyol
Kayıt, Mix & Mastering: Erhan Kabakçı
Koro: Erhan Kabakçı, Kutay Soyocak
Soprano: Burcu Kısakürek
Hikaye: Ozan Akyol
Teşekkürler: Irmak Sezer Şanlı

Görsel: YouTube