Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tutumlu Ol Dünya’ya Yaklaşan Çöp Meteorunu Durdur

Tutumlu Ol Dünya’ya Yaklaşan Çöp Meteorunu Durdur

Mother London’ın IKEA için hazırladığı kampanya tutumlu olmak için atılan her küçük adımın büyük farklar yaratacağını vurguluyor.

Yeniden doldurulabilir şişeler, enerji tasarruflu LED ışıklar, geri dönüştürülmüş eşyalar, evde yetiştirilen bitkiler, boşa akıtılmayan sular. Sürdürülebilirlik ve gezegenimizin geleceği için atılan her bir adımın uzun vadeli etkilerini göstermek isteyen IKEA, Fortune Favors the Frugal kampanyasıyla tutumlu olmanın önemine dikkat çekiyor. Tutumlu olmak ve idareli kullanmak kavramlarına olumlu bir açıdan bakıyor.

fortune favors the frugal  fortune favors the frugal 

Her bir küçük eylem ilerde büyük farklar yaratabilir

Film, Dünya’ya yaklaşmakta olan çöp dolu bir meteorla başlıyor. İçinde plastiklerin, eskimiş beyaz eşyaların, karton bardakların ve bilumum malzemenin bulunduğu çöp dolu gök taşı insanların yaptığı her ufak tutumluluk adımında parçalarına ayrılmaya başlıyor. Cam kavanozda saklanan gıdalar, karton yerine yeniden kullanılabilen bardaklar, tasarruflu ışıklar, boşa akıtılmayıp bitkiler için kullanılan sular sayesinde çöp yığını birer birer parçalanıyor ve geriye sadece bir plastik şişe kalıyor. O plastik şişe de yere düştüğü anda geri dönüşüm kutusuna gidiyor. Her bir küçük eylemin ilerleyen süreçte büyük farklar yaratabileceği vurgulanıyor.

Birleşik Krallık, İrlanda, ABD ve Hollanda dahil olmak üzere birçok ülkede gösterimde olacak Fortune Favors the Frugal başlıklı kampanya Mother London tarafından yaratıldı. Filmin yönetmen koltuğunda ise MJZ prodüksiyon şirketinden Tom Kuntz yer alıyor.

Pazarlama iletişimi müdürü Kemi Anthony, IKEA’nın gezegeni iklim krizinin etkilerinden korumaya ve sera gazını azaltmaya yönelik çalışmalara devam edeceğini bildiriyor. İsveç merkezli şirket daha önceleri Black Friday’de müşterilerin eşyalarını alıp onları ikinci el kategorisinde yeni sahipleriyle buluşturan bir kampanyaya imza atmıştı. Dönüştürülmüş plastik kullanarak ürettiği eşyaları ile sürdürülebilirlik konusunu hep ön plana aldığını göstermişti. Ayrıca 2020’nin sonlarında ikonik IKEA kataloğunu son kez bastıklarını açıklamıştı.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: Mother London
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Yönetmen: Tom Kuntz
Yapımcı: Shirley O’Connor
Prodüksiyon Müdürü: Daniel Gay
Prodüksiyon Tasarım: Jahmin Assa
Görüntü Yönetmeni: Daniel Landin
Düzenleme: Russell Icke
Müzik: Mr Pape
Ses: 750mph
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
VFX: Electric Theatre Collective
Yapımcı: Magda Krimitsou
Yaratıcı Yönetmen: James Sindle

Görsel: Vimeo