Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Primitif Harfler

Primitif Harfler

Menüsü sokak yemeklerinden oluşan Primitif için tamamen ilkel felsefeye sahip marka kimliği çalışması yapıldı.

Bir marka kimliği oluşturma sürecinde logo ve font tasarımı markanın kendine has özelliklerini ön plana çıkarır ve onu diğerlerinden ayırır. Markanın müşterisine anlatmak istediğini görsel bir dil ile aktarır. &Walsh tarafından Kahire merkezli sokak yemekleri restoranı Zooba için hazırlanan marka kimliği tasarımı buna örnek gösterilebilir. Burak Zafer Sırmaçekici’nin kurduğu Primitif Sokak Yemekleri için hazırlanan markalaştırma ve font tasarımları da restoranın adına ve iletmek istediği mesaja özel dokunuşlar içeriyor.

Primitif Sokak Yemekleri’nin adına yakışır bir font

Primitif Sokak Yemekleri, adından da anlaşılacağı üzere tamamen ilkel bir felsefeye sahip restoran. Şef Burak Zafer Sırmaçekici, sokak tatlarından oluşan menüsüyle insanın en ilkel duygusuna hitap ediyor. Restoran, adıyla özdeşleşecek şekilde sunum gerçekleştiriyor ve çatal bıçak servisi yapmıyor. Yemeklerde lezzet ön plandayken restoranın görsel kimliğinde ise adına yakışır bir hava hissediliyor.

Reklam Merkezi tarafından Primitif için yaratılan marka kimliğinde kaçınılmaz olarak mağara duvar resimlerinden, antik figürlerden ve kabile yaşamından yansımalar bulunuyor. Font ilk çağlarda hazırlansaydı nasıl olurdu sorusu üzerinden yola çıkılıp tasarım sürecine geçiliyor.

primitif

Font ailesinin her bir karakterinde bu ilkel yaşamın duygusu hissediliyor. Taşa kazınmış gibi işlenen keskin ve düzgün olmayan hatlar ön plana çıkıyor. Değişken ağrılık değerleri özelliğiyle farklılaşıyor ve primitif dokusunu koruyor. Her harf farklı bir noktaya gönderme yapıyor. Kimi bir öküz başını andırıyor kimisi ilkel bir bıçağın tasarımından esinleniyor.

Reklam Merkezi’nin Primitif Sokak Yemekleri için yaptığı marka kimliği çalışması 15. Felis Ödülleri’nde Markalaştırma Tasarımı ve Font kategorilerinde ödüle layık görüldü. Font tasarımlarını Reklam Merkezi’den sanat yönetmeni Semih Talha Türk yaratırken, başvuru filmi (case videosu) Barış Sarhan tarafından hazırlandı.

https://www.instagram.com/p/CHis9NLgmwj/

Künye

Müşteri: Primitif Sokak Yemekleri
Müşteri Temsilcisi: Burak Zafer Sırmaçekici
Ajans: Rm
Yaratıcı Ekip: Semih Talha Türk, Duygu Özcan Ardağ, Muhammet Avşar
Müşteri İlişkileri Ekibi: Didem Erim, Cansu Baturlar
Prodüksiyon: Barış Sarhan

Görsel: Youtube, Behance, Reklam Merkezi