Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Güvenli Sipariş Maskeleri

Burger King’den Güvenli Sipariş Maskeleri

Burger King Belçika, müşterilerinin konuşmaya gerek kalmadan sipariş vermesi için üzerinde siparişin yazılı olduğu maskeler hazırladı.

COVID-19 güncel problemlere çözüm arayan alternatif tasarımlara sahip maskelerin geliştirilmesine vesile oldu. Şeffaf maske tasarımları, UV ışığıyla havayı temizleyen maske, aynı zamanda akıllı çeviri yapan akıllı maske katmanı, nefesli enstrümanları çalmaya imkan tanıyan maske, yüz tanıma kilidini maskeyi çıkarmadan açmaya yarayan maske tasarımı ve daha pek çok farklı tasarımda maske pandemiyle birlikte tasarlandı ve geliştirildi. Ancak şu ana kadar hiçbir maske bir reklam alanı olarak düşünülmemişti.

Karantina sürecinde;  Student Offer, Unhappy Birthday, QR Code, Homes of the Whopper ve ekstra soğanlı Whopper gibi kampanyalarla yaratıcı işler ortaya koyan Burger King günlük hayatın vazgeçilmez parçası olan maskeleri kendi reklam alanına dönüştürecek yaratıcı bir kampanya gerçekleştirdi.

Siparişler maskelerin üzerine yazılıyor

Buzzman Paris tarafından Burger King Belçika için yaratılan kampanya müşterilerin hiç konuşmadan sipariş vermesine imkan tanıyor. Özel hazırlanan maskelerde müşterilerinin en sevdiği sipariş kendi yorumlarıyla maskenin üzerine yazılıyor. Alıcıların tek yapması gereken maskesini takıp şubeye gitmek oluyor. Bu sayede çalışanlarla müşteriler arasındaki temas mümkün olduğunca azaltılmış oluyor. Bununla birlikte fast food markası kendi reklamını sokaklara taşımış oluyor.

Belçika’da Burger King’in “güvenli sipariş” hizmeti aracılığıyla Facebook veya Instagram üzerinden siparişlerini önceden veren tüketiciler, kendilerine özel maskelerle şubeye gidip ürünlerini alabiliyor. Sosyal medya kanallarından seçilen 250 yaratıcı yorum sahibi kendilerine özel tasarlanmış maskelere sahip oluyor. Burger King’in Lüksemburg’daki seçili restoranlarına gidip siparişini verebiliyor. Siparişe özel basılmış maskeler sayesinde müşteriler konuşmaya gerek kalmadan istedikleri menüyü alabiliyor.

Maske kullanımının artık bir standart haline geldiğini bu dönemde Burger King hem yaratıcı bir kampanyaya imza atmış oluyor hem de maskeleri bir açık hava reklam alanına dönüştürüyor.

Künye

Müşteri: Burger King Belçika
Ajans: Buzzman Paris

Görsel: Burger King, Twitter