Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evlerinden Çıkmayan Tasarımcılar Hayallerindeki Evleri Kilden Yaptılar

Evlerinden Çıkmayan Tasarımcılar Hayallerindeki Evleri Kilden Yaptılar

Tasarımcı Eny Lee Parker, karantina süresince kendi kendini meşgul etmek için başladığı kilden iç mekan yapma merakını "Clay Play" adlı bir yarışmaya dönüştürdü ve finalistleri belirledi.

Salgınla birlikte eve kapandık ve kültür-sanat ürünleri de adeta ruh sağlığımızı koruyabilmek adına kurtarıcı rol üstlendi. Kültür ve sanat kurumları da içeriklerini internete açarak insanlarıb bu süreci atlatmasına yardım ediyor. Getty Müzesi’nin herkesi sanat eserlerini evdeki eşyalarla yeniden canlandırmaya davet ettiği sosyal medya etkinliği – hala devam ediyor – bunun en güzel örneklerindendi. Yine dünyanın dört bir yanındaki müzeler, Twitter üzerinden birbirlerine sanat tarihinden çiçekler yollayarak sanatseverleri mutlu etmişti. Şimdi ise sanatçı ve tasarımcı Eny Lee Parker’ın düzenlediği Clay Play adlı bir kilden iç mekan tasarlama yarışması var sırada.

Evinde kal, hayalindeki evi yap: Clay Play

New York’ta tam olarak salgının merkezinde yaşayan Eny Lee Parker, karantina günlerinde hem kendini hem de diğer yaratıcı bünyeleri keyifli bir şeyle meşgul etmek için minyatür kil ev yarışması düzenlemiş. Malzeme olarak kili seçmesi çok da şaşırtıcı değil. Çünkü kendisi aydınlatma, takı, mobilya veya aklınıza ne gelirse tüm işlerinde seramik kullanıyor. Buna en yakın bulduğu malzeme de polimer kil olsa gerek. Öncelikle kendi minyatür evini yapan Parker, ardından bu temayı bir yarışma haline getirmiş. Konunun ev olmasının nedeni de herkesin eve kapanmış olması.

Eny Lee Parker yarışmaya katılımı teşvik etmek için ilk etapta yedi kişiye kil seti hediye etmiş. Bunun ardından Play Clay mimarlardan, tasarımcılardan ve set tasarımcılarından ilgi görmeye başlamış. Toplamda 46 farklı minyatür ev tasarımı aday olmuş.

Parker 46 başvuru arasından dokuz finalist seçmiş ve yarışmayı Instagram’da halka açık oylamaya açmış. İki kişinin kazanacağı duyurulmuş. Henüz kazananları duyurmamış ancak halk oylamasına göz atarsanız (aşağıdaki paylaşım) yorumlarda en çok oy alan işlerin sırasıyla E ve A olduğu görülüyor.

Eny Lee Parker’ın çalışmalarını internet sitesi, Facebok sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Clay Play Clay Play Clay Play

Görsel: Instagram