Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkçe Çevirisiyle Çin’deki Doktorlardan COVID-19 Önleme ve Tedavi El Kitabı

Türkçe Çevirisiyle Çin’deki Doktorlardan COVID-19 Önleme ve Tedavi El Kitabı

Zhejiang Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki doktorlar COVID-19 hakkında tecrübelerinin ve bilgilerin yer aldığı bir el kitabı paylaştı.

Yeni coronavirüs, diğer adıyla COVID-19 hakkında insanlığın henüz çok fazla bilgisi bulunmuyor. Virüs yayılmaya devam ederken şimdilik yapabileceklerimiz sınırlı. Temastan kaçınmak, sosyal mesafelendirme kuralına uymak ve ellerimizi sürekli temiz tutmak ilk alınabilecek önlemler arasında.

Hayat kurtarabilecek bilgilerin yer aldığı el kitabı paylaşıldı

Söz konusu bilinmeyen bir virüs olduğu zaman paylaşma ve iş birliği doktorların daha fazla hayatı kurtarmasında etkili rol oynuyor. Bu durumun farkında olan bir grup doktor COVID-19 ile mücadelede doktorlar, hemşireler ve diğer tüm sağlık çalışanları için oldukça değerli bilgililerin yer aldığı bir el kitabı paylaştı.

Zhejiang Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bünyesinde Prof. Tingbo LIANG ve ekip arkadaşları tarafından hazırlanan Handbook of COVID-19 Prevention and Treatment (COVID-19 Önleme ve Tedavi El Kitabı) ücretsiz bir şekilde kullanıma sunuldu. Jack Ma Vakfı (Jack Ma Foundation), Alibaba Vakfı (Alibaba Foundation), Alibaba Cloud ve AliHealth deneyimlerin dünyanın geri kalanıyla paylaşılmasında aktif bir rol oynadı.

COVID-19 kontrol yönetiminden tanı ve tedavisine kadar tüm bilgiler kitapta yer alıyor

Henüz COVID-19 pandemi olarak adlandırmamışken bu yeni virüse karşı mücadele eden doktorlar ve hemşireler tarafından yazılan 28 bölümlü el kitabı dünyadaki diğer tıp uzmanlarına ve hastanelere virüsle savaşma konusunda yardımcı olabilecek bilgiler içeriyor. Kitapta tarama ve teşhisten hastaların tedavi süreçlerine kadar ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Ayrıca dezenfeksiyon protokolleri, solunum yöntemleri, çift akciğer nakli de dahil olmak üzere çok disiplinli teknolojiler ve erken müdahale bilgileri kitapçığın içinde yer alıyor.

Dünya çapındaki vaka sayasının Çin’deki vaka sayısını geçtiği ve İtalya’da Çin’dekinden daha fazla insanın hayatını kaybettiği düşünüldüğünde virüs hakkındaki bilgilerin dünya geneli için ne kadar kritik olduğu ortaya çıkıyor.

Resmi sitede kitabın Çince ve İngilizce sürümlerinin mevcut olduğu görülüyor. Ayrıca yakında zamanda İtalyanca, Korece, Japonca ve İspanyolca dillerinin de ekleneceği bilgisi verilmiş. 18 Mart’ta çıkan kitap Türkçe’ye gönüllüler tarafından çevrildi. Farklı aktörler kendi sitelerine pdf olarak yükledi. Kitabı Türkçe’ye çevirenlerle ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

Görsel: Twitter, PDF