Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Corona Virüs Salgınında Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Mural

Corona Virüs Salgınında Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Mural

Duyi Han, Hubei'de yaptığı muralla corona virüs mücadelesinin en önemli kahramanalarına saygı duruşunda bulundu.

Corona virüs (koronavirüs) salgınını tüm dünya endişe içinde izlemeye devam ediyor. Virüs bugüne kadar çoğu Asya’da olmak üzere 25’i aşkın ülkeye yayılmış durumda. Twitter gündemini kontrol ettiğinizde bile sık sık Türkiye’ye de gelmiş olabileceği yönünde söylentiler çıkıyor. Bilim insanları var gücüyle çalışmalarına rağmen henüz corona virüs tedavisini bulamadılar. Aşının en erken 20 ay içerisinde bulunabileceğini duyurmaları da korkutucu bir bekleyişin başlangıcı oldu. Peki bu süre boyunca hastalanan, karantinaya alınan, ciddi bir bakıma ihtiyaç duyan insanlarla kim ilgileniyor, hiç düşünüyor muyuz? Elbette kendi yaşamlarını hiçe sayan sağlık çalışanları. Tasarımcı Duyi Han, sağlık çalışanlarının yaptıkları fedakarlıklar karşısında onlara saygı duruşunda bulunmayı gerekli görmüş.

Sağlık çalışanları için dev mural

Duyi Han, Çin’in iç bölgesinde bulunan Hubei eyaleti’nde – salgının başladığı yer – yer alan tarihi bir şapelin duvarlarını ve tavanını murallarla donatmış. Murallardaki figürler, beyaz dekontaminasyon takımları giymiş. Bu figürler Corona virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarını temsil ediyor.

Duyi Han

The saints wear white (azizler beyaz giyer) başlıklı proje, geleneksel kilise resimlerinden ve fresklerinden ilham alıyor. Ancak azizlerin veya tanrıların İncil’deki sahnelerini göstermek yerine, kendilerini korkusuzca corona virüse karşı en ön saflara koyanları ölümsüzleştiriyor. Distopya filmlerinden bir sahneyi tarihi şapelin duvarlarına kaydetmek gibi.

Duyi Han’ın çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Duyi Han

Duyi Han Duyi Han

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.