Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Joshua Smith’in Minyatür Bina Modeli Üzerine Bezt’ten Mural

Joshua Smith’in Minyatür Bina Modeli Üzerine Bezt’ten Mural

Minyatür bina modelleriyle tanınan Joshua Smith, tanınmış sokak sanatçısı Bezt ile iş birliği yaptı ve böylece bir duvarında gerçek bir mural olan yeni bir eser ortaya çıktı.

Avustralyalı sanatçı Joshua Smith, şehirlerdeki harap olmuş binaların minyatür ve gerçekçi modellerini yapan bir sanatçı. Üstelik herhangi bir modelleme kiti ya da hazır malzeme kullanmak yerine her şeyi mümkün olduğunca sıfırdan kendisi yapıyor. Kırık camlardan ve çatlamış sıvadan paslı borulara ve pürüzlü duvar kağıdına kadar her detayı modellerine yansıtıyor. Sanatçının çalışmalarını 3 yıl önce keşfettik daha sonra da güncel işlerine yer vermeye de devam ettik. Yeni çalışmasında Polonyalı sokak sanatçısı Bezt ile iş birliği yapan sanatçı yine ses getirdi.

Joshua Smith, bina modeli için Google Haritalar’dan faydalandı

Polonyalı sokak sanatı ikilisi Etam Cru’nun üyesi Bezt, Joshua Smith’in inşa ettiği modelin üzerine mural yapmış. Bu özel çalışma için Smith, Bezt’in bir dönem yaşadığı ve pek çok sokak sanatı eserini bıraktığı yer olan Lodz’da (Polonya) bulunan bir binayı temel almış. Ancak Smith hiçbir zaman Polonya’ya gitmemiş. Modeli tamamen Google Haritalar’da Sokak Görünümü’nden faydalanarak hazırlamış. Hatta şu anda bu modeli dayandırdığı bina çoktan yıkılmış ve yerine başka bir apartman dikilmiş. Minyatür modelin duvarını hazırladıktan sonra da muralı çizmesi için duvarı Bezt’e göndermiş. O arada kendisi de iki ay boyunca durmak bilmeden, bazen de günde 18 saat çalışarak minyatür modeli tamamlamış. Model, 22 inç (55,88 cm) genişliğe x 21 inç (53,34 cm) derinliğe x 21 inç (53,34 cm) yüksekliğe sahip.

View this post on Instagram

Very excited to finally officially announce my latest project! International artist @bezt_etam from Etam Cru approached me in April of last year with the idea of doing a collaboration. The concept was for me to create a large scale miniature for him to paint a miniature mural onto. Working in secret the two of us worked on the project on and off since then. Initially I created a section of wall to ship to Bezt to paint then have it sent back to attach to the rest of the building. For the last 2 months I've been working non stop working up to 18 hour days building the rest of the building going so far as to build the interior and creating actual miniature bricks and making moulds to cast exterior details in plaster. As Bezt has been based in Lodz, Poland with a lot of his mural work there we decided to recreate a building from that city. When we started the project we had no idea where it would be exhibited. The final work will be shown in a group exhibition at @kirkgallery in Denmark opening on the 30th of November. There are many people I want to thank who helped me get to this point including @bezt_etam Matt from @sanemakerspace @_jackfran and especially to my partner who without her help none of this would have come together @disc0_rice This will be the first of a series I plan on doing with high profile artists worldwide. Photos by Andrew Beveridge @asbcreative_pro_photo #miniature #urbandecay #abandoned #shopfront #facade #scalemodel #scratchbuilt #iknowjoshuasmith #joshuasmithminiature #dollhouse #graffiti #bezt #kirkgallery #lodz #poland #urbex

A post shared by Joshua Smith (@joshua_smith_street_artist) on

Bir bina ne kadar yıkık dökük ve yok olmaya yüz tutmuş ise Joshua Smith için de o derece ilgi çekici oluyor. Bu onda binanın minyatürünü yapmak için itici güç haline gelmiş. Yeni ve temiz binaları sıkıcı buluyor. Grafiti kaplı, camları kırık, sıvaları dağılmış bir bina görsel olarak çok daha ilginç. Bu binalar tarih ve hikaye açısından çok daha fazlasını barındırıyor Smith’e göre.

Daha önce Hong Kong, Tayvan, Los Angeles, San Francisco ve New York’ta pek çok graffiti sanatçısıyla çalışan Joshua Smith’e göre; Bezt gibi yüksek profilli bir sokak sanatçısıyla çalışmak kendisi için önemli bir kilometre taşı. Eser şu anda KIRK Gallery’de “Up The Wall” başlıklı bir grup sergisinde sergileniyor. Sergi 18 Ocak’a kadar devam edecek.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.


Bigumigu Yazarı
| GENEL