Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Asistan ile Güçlenen Nest Mini ve Nest Wifi

Google Asistan ile Güçlenen Nest Mini ve Nest Wifi

Google Made by Google etkinliğinde Home Mini’nin gelişmiş bir versiyonu Nest Mini'nin ve bir önceki nesle göre yüzde 25 daha fazla kapsama alanına sahip Nest Wifi'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Google her yıl ekim ayında gerçekleştirdiği donanım etkinliği Made by Google’da bu sene Pixel 4 ve Pixel 4 XL telefonlarının yanı sıra Google Stadia, Google Pixel Buds, Google Nest ve Pixelbook Go lansmanlarını gerçekleştirdi. 19 Kasım’da piyasaya çıkacak olan Google Stadia ve tamamen kablosuz kulaklıklara ikinci nesil Google Pixel Buds’ın ardından şimdi de Google Nest Wifi ve Nest Mini’ye bakacağız.

Nest Mini iki kat daha güçlü bas ile dönüyor

Google’ın tanıtımını gerçekleştirdiği akıllı hoparlörlerinden biri olan Nest Mini aslında 2017 yılında tanıtılan Home Mini’nin gelişmiş bir versiyonu. Şirket Home Mini’nin adını Nest Mini olarak değiştirerek akıllı hoparlörü Nest serisine taşımış. Nest Mini görsel açıdan Home Mini’ye oldukça benziyor. Yumuşak hatlara sahip ikonik tasarım korunurken Nest Mini’yi kaplayan dış kısım yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik malzemeden üretilmiş. Şık bir tasarıma sahip olan Nest Mini evin herhangi bir yerinde kullanılabileceği gibi duvara da monte edilebiliyor.

Gürültülü ortamlar için geliştirilmiş ses özellikleri ve bas performansı Nest Mini’yi Home Mini’den ayıran belirgin özellikler arasında. Nest Mini’nin bası Home Mini’ye göre iki kat daha güçlü. Bununla birlikte ortamdaki tüm Nest Mini hoparlörleri eşleştirerek büyük bir ses sistemi oluşturmak mümkün.

Kullanıcı sesli bir içerik dinlerken sesi ayarlamak için elini yaklaştırdığında ise Nest Mini LED ışıklarını yakıyor ve karanlık ortamlarda ses seviyesini ayarlamayı kolaylaştırıyor. Ayrıca Google Asistan sayesinde Nest Mini ortamdaki gürültü seviyesini algılayarak sesi otomatik olarak arttırabiliyor ve azaltabiliyor

Nest Wifi kapsama alanını yüzde 25 arttırıyor

Google etkinlikte yaptığı açıklamada Nest Wifi’nin bir önceki nesli Google Wifi’ye göre yüzde 25 daha fazla kapsama alanına sahip olduğunu duyurdu. İnternet modemine direkt bağlanan “router” ile birlikte bu yönlendiriciden aldığı interneti yayan “piont” yeni bağlantı noktaları yaratıyor. Bu özellik internetin sinyalini kuvvetlendirirken hızını ve genişliğini de artırmaya yardımcı oluyor.

Nest Wifi, “point” olarak adlandırılan parçası sayesinde Google Asistan destekli bir hoparlöre dönüşüyor. Bu sayede müzik dinlemenin yanı sıra akıllı ev sistemleri de Nest Wifi üzerinden kontrol edilebiliyor. Sürdürülebilir malzemeler kullanılarak üretilen Nest Wifi’nin ana yönlendiricisi yüzde 45 yönlendiriciye bağlanan “piont” ise yüzde 40 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiş.

4 Kasım tarihinden itibaren 8 farklı ülkede satışa çıkacak olan Nest Wifi için ön siparişler alınmaya başlandı. Nest Wifi’nin ikili paketleri 249 dolar, üçlü paketleri ise 349 dolar olacak. 23 Ekim’de piyasaya sürülece olan Nest Mini ise ilk etapta 23 ülkede satışa sunulacak ve fiyatı 49 dolar olacak.

Görsel: Google
Manşet görseli güncellenmiştir.