Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İştiraki Hamidiye Su Banabi’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İştiraki Hamidiye Su Banabi’de

Yemeksepeti'nin girişimi olan banabi, portföyüne İBB iştiraki olan Hamidiye Su ürünlerini de eklediğini duyurdu.

Birkaç hafta önce THY‘nin bir iştiraki olan ve yer hizmetlerini yürüten TGS‘nin, Hamidiye Su ile çalışmayı durdurduğu büyük yankı uyandırmıştı. Bugünlerde de TGS’nin yanı sıra birçok bakanlığın, vakfın ve özel kurumun Hamidiye Su ile anlaşmalarını sonlandırdıklarını açıklaması ile gündem Hamidiye Su’ya odaklandı. İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, RS FM’deki Atilla Güner’le Akşam Postası yayınına bağlanarak iki bakanlık, Milli Saraylar ve Vakıfbank’ın da Hamidiye Su ile çalışmayı bırakan kurum ve şirketler arasında olduğunu açıkladı. Balyalı, 18 Eylül’de Medyascope ile yaptığı röportajda da “su markasını siyasallaştırıyorlar” dedi. Dün ise Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz da Hamidiye Su ile çalışmayı bırakan kurum ve şirketlerin listesini yayınladı.

Hamidiye A.Ş. 1902 yılında kuruluyor ve II. Abdülhamid’in döneminde kurulan ve onun adını alan bir şirket özelliğine sahip. O günden bugüne faal olan Hamidiye Su, büyük atılımını 1994 yılında yapıyor ve o yıllardan sonra büyümeye başladıklarını dile getiriyor. Bir İBB iştiraki olan Hamidiye Su üzerinden oluşan bu gündeme karşılık Yemeksepeti’nin bir iştiraki olan banabi hem gündeme değinen hem de iletişim açısından doğru zamanda atılmış bir hamle yaptı.

Yemeksepeti’nden politik gündem iletişimi

Yemeksepeti’nin market ve bakkal ürünleri sattığı iştiraki banabi, 15 Nisan 2019’da lansmanını yapmış ve 9 Mayıs’ta İstanbul Anadolu yakasında hizmet vermeye başlamıştı. Ardından sürekli yeni şehirleri ve ilçeleri hizmet alanına ekleyen banabi, bugün ürün gamına 500 mililitre ve 1,5 litre Hamidiye Su ürünlerini de eklediğini duyurdu.

Politik gündemdeki bir olayı yansıtarak kendi hizmetine katan ve bunu bir iletişim stratejisi olarak uygulayan banabi’nin bu hamlesine olumlu tepkiler geldi. Yemeksepeti ürün portföyüne Hamidiye Su’yu alelade bir günde ekleseydi fark edilmeyebilir, önemsenmeyebilir veya normal karşılanabilirdi. Ancak bugün yaptıkları duyuru ve attıkları tweet ile kamuoyunda kendilerine karşı olan algıyı ve duyguyu etkilemeyi başardılar.

Görsel: banabi