Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Hackathonu Düzenleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Hackathonu Düzenleyecek

İBB deprem sonrası iletişim problemlerini veri odaklı ve yenilikçi fikirlerle çözmek amacı ile “Deprem Hackathonu” düzenleyecek.

Deprem, İstanbul için yadsınamaz bir gerçek. Olası bir deprem sırasında ve sonrasında mağdurlar, yakınları ve kurtarma ekipleri arasında yaşanabilecek sorunları depremden önce hazırlanarak çözmek pek çok hayatı kurtaracak bir öneme sahip. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilişim Vakfı da olası iletişim problemlerini çözmek amacı ile Deprem Hackathonu düzenleyecek. İBB’ye ait Şişhane’de bulunan Zemin İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinliğe başvurular başladı.

5 kişilik takımlar yenilikçi çözümler geliştiremeye çalışacak

13-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışmaya 15 takım katılacak. 48 saat boyunca yapay zekâ, nesnelerin interneti, makine öğrenme, blockchain gibi teknolojiler kullanılarak yenilikçi çözümler geliştirilmeye çalışılacak.

En fazla 5 kişiden oluşan takım başvuruları kabul edilecek. Ancak yarışmaya bireysel de başvurulabiliyor. Bu durumda bireysel ya da üç kişiden az yapılan başvurular seçim komitesi tarafından sonradan bir takım haline getirilecek. Her takımda en az bir yazılım geliştiricisi, bir veri uzmanı ve bir iş geliştirme uzmanı bulunacak. Ayrıca yarışmadaki projenin ilk defa Deprem Hackathonu’nda kodlanmış veya üretilmiş olması gerekiyor.

Deprem Hackathonu için son başvuru tarihi 20 Şubat

Etkinlikte ilk üçe giren takımlara ödüller verilecek. Birinci takıma 20 bin lira, ikinci takımda 15 bin lira, üçüncü takıma ise 10 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmanın kazananlarını aralarında Türkiye’nin önde gelen deprem bilimcileri, öğretim üyeleri, iş insanları, yazılım ve veri bilimi uzmanlarının bulunduğu jüri üyeleri belirleyecek.

Katılımın 100 kişi ile sınırlı olduğu etkinliğe son başvuru tarihi 20 Şubat. Yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için depremhackathonu.ibb.istanbul adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: Twitter, Deprem Hackathonu