Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Korgün Akgün’den Instagram’da Kısa Korku Hikayeleri

Korgün Akgün’den Instagram’da Kısa Korku Hikayeleri

İllüstratör ve tasarımcı Korgün Akgün, Instagram üzerinde başladığı seride 3 karelik kısa korku hikayeleri hazırlayıp çizgi romanvari bir anlatımla sunuyor.

Instagram kurulduğu günden bu yana yaratıcılara fikirlerini farklı şekilde dışa vurabileceği alan sunuyor. Üretim şeklinden düşünce biçimine her şey dijitalleşirken bu araçlar içinde özgün işler ortaya çıkarmak yeni bir alana dönüşüyor. Nathan W. Pyle, Instagram’ın hikayeler kısmında sunduğu araçlarla farklı hikayeler yaratırken Pablo Rochat da hem mecranın araçlarını hem de emoji gibi araçları kullanarak üretim yapıyor. Öte yandan Instagram’ı sadece bir dijital mecra olarak görüp analog tekniği sürdürmek de bir seçenek. Emrah Ablak kağıt ve kalem ile yaptığı üretimini kare kare kurgulayıp çekerek Instagram’a aktarıyor. Korgün Akgün de Instagram’da hazırladığı setin üzerinde kendi çizdiği üç kareden oluşan korku hikayeleri anlatıyor.

Kara mizah ile tüyler ürpertiyor

Şu ana kadar 6 kısa korku hikayesi yayınlayan Korgün Akgün, serisine 6 gün önce başladı. Şu ana kadarki hikayeleri arasında aile ilişkileri ana tema olarak dikkat çekiyor. Bunun çevresinde bilimkurgu formatları ve ruhsal sağlık gibi konu başlıkları da hikayelere yön veriyor. Kısa korku hikayeleri kimi zaman beklenen ve tahmin edilen sonuca doğru giderken minik bir plot twist ile izleyicisi şaşırtıyor. Kimi zamansa karanlık mizahıyla tüyleri ürpertiyor.

Hikayeler giriş gelişme sonuç akışını takip etse de her kare bu basamaklardan birini temsil etmeyebiliyor. Çok hızlı hamleler ve hikayedeki değişikliklerle uzun bir girişin ardından son karede her şeyin çözüldüğünü de görmek mümkün. Korgün’ün günlük olarak yayınladığı hikayeleri Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram