Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Depremzedelere Mobil Destek Sunan Otobüsler

Depremzedelere Mobil Destek Sunan Otobüsler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, atıl yolcu otobüslerini depremzedeler için mobil duş, berber, çamaşırhane, kazan dairesi ve yatakhaneye dönüştürerek afet bölgesine gönderdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, yolcu taşımada kullanım ömrünü tamamlamış 10 otobüsü depremzede vatandaşların kullanması için mobil duş, mobil kazan dairesi, mobil yatakhane, mobil berber ve mobil çamaşırhaneye dönüştürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, mobil hizmet ve destek noktalarına dönüşen otobüslerin bölgeye gönderildiğini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyurdu.

10 yolcu otobüsünün 6’sı mobil duşa, biri mobil kazan dairesine, biri yatakhaneye, bir tanesi iki berberin görev yapacağı mobil berbere ve biri çamaşırhaneye dönüştürüldü. Bunlara ek olarak mobil duşa dönüştürülen iki adet tır da, deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmet vermek üzere yola çıktı. Her biri 6 kişilik olan mobil duşların içerisinde lavabo, şampuan, sabun, saç kurutma makinesi ve havlu da yer alıyor.

Görseller: Twitter, Instagram