Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı Kolayca Uygulama Aracı [B Corp Summit 2019]

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı Kolayca Uygulama Aracı [B Corp Summit 2019]

B Lab ve UN Global Compact ortaklığıyla doğan SDG Action Manager, şirketlerin sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşırken kullanabilecekleri ücretsiz bir araç.

2015’te duyurulan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 17 ana amacıyla 2030 yılında dünyayı çok daha güzel bir yer haline getirmek için doğmuştu. Bu süreçte müzik videoları, sanal gerçeklik projeleri, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi pek çok alanda çeşitli kampanyalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 17 amacıyla birlikte, şirketlere ve kişilere belirli bir başarı unvanı vermek yerine onları gezegen ve insanlık adına olumlu eylemlerde bulunmaya teşvik ediyor. Belirlenen 17 amaç da insanlığın temel 17 sorununa işaret ediyor. B Lab ve UN Global Compact ortaklığıyla doğan SDG Action Manager ise bunu amaçlar için geliştirilen yeni bir araç.

Küresel Kalkınma Amaçları’nın odağında yer alan herkes için daha adil ve uzun ömürlü refah sunmak fikrini merkezine koyuyor SDG Action Manager. B Corp Summit 2019’da duyurulan SDG Action Manager işlevini 4 parçaya ayırıyor. İlki şirketlere operasyon, tedarik zinciri ve iş modeli basamaklarına yalın bir bakış şansı sunacak ve olumlu etki yaratmak için ışık tutması. İkinci olarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı destekleyecek eylemlere destek olup katedilen yolu göstermesi. Üçüncü, harcanan emeğe odaklanmaya ve iş arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya teşvik etmesi. Ve son olarak küresel hareketin parçası olarak 2030 hedefinin gerçekleşmesi için çalışmak.

Ocak 2020’de yayınlanacak olan SDG Action Manager’ın internet sitesine ulaşmak ve eposta bültenine abone olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Görsel: bcorporation.net, UN


Zorlu Holding’in katkılarıyla Bigumigu ve imece işbirliğiyle iş yaşamındaki değişim hareketini B Corp Summit’ten aktarıyoruz.

Tüm B Corp 2019 içeriklerimiz için tıklayın.