Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Shot On iPhone – On Tour: Ünlü Sanatçıların Turneleri Açık Hava Panolarında

Shot On iPhone – On Tour: Ünlü Sanatçıların Turneleri Açık Hava Panolarında

Apple, Shot on iPhone – On Tour kampanyası ile 16 sanatçının konserlerinden iPhone ile çekilmiş görüntüler ve belgeseller hazırladı.

Apple ürettiği telefonların özelliklerini her kampanyasında vurguluyor. Hazırladıkları kampanyalarda ürünlerinin özelliklerini dolaylı yoldan gösteriyor. “Shot on iPhone” konsepti de telefonlarının kamerasını ön plana çıkardığı bir kampanya serisi. Shot on iPhone Challenge yarışması ile her modelden telefonun kamerasının çekim kalitesi vurgulanırken Shot on iPhone XS – Experiments ile birlikte modelin su geçirmezliği ve yine kameranın özellikleri ön plana çıkarılıyor. Şirketin bu konsepte yeni kampanyası ise “Shot on iPhone – On Tour” oldu.

Kampanya ile 16 sanatçının sahne performansları sanatçının bakış açısıyla kayıt altına alınıyor. Sanatçılarla yakın ilişkileri olan müzik fotoğrafçılarının çektiği görüntüler sanatçıların sahne performanslarının saf hallerini gösteriyor. Fotoğrafçılar turdaki sanatçıların otantik duygusunu ve çoşkusunu yakalıyor.

FKA twigs

Skrillex

TBWA\Media Arts Lab tarafından hazırlanan Shot on iPhone – On Tour kampanyasındada bulunan sanatçılar ise FKA Twigs, Chai, Kacey Musgraves, Kamasi Washington, Florence + the Machine, Tyler, the Creator, Idles; Lizzo, Travis Scott, Tierra Whack, Leon Bridges, Skrillex, Sebastian Yatra, Jay de la Cueva, Gaye Su Akyol ve Little Big.

IDLES

Tyler, the Creator

Lizzo

Travis Scott

Gaye Su Akyol

Açık hava reklamlarının yanı sıra mini konser belgeselleri bulunuyor

Lizzo’dan Travis Scott’a Kacey Musgraves’den Gaye Su Akyol’a kadar farklı tarzları olan sanatçıların yer aldığı kampanya çeşitli müzik türlerinden görüntüler sunuyor. Apple açık hava reklamlarına ek olarak iPhone XS ile çekilen Florence & The Machine, FKA Twigs ve Kamasi Washington’un yer aldığı üç mini konser belgeseli de yayınladı. Yayınlanan kısa belgesellerde konserlerin yakın çekimleri ve sanatçıların sahne arkası görüntüleri yer alıyor. Apple yaptığı açıklamada belgesellerin iPhone kullanıcıları tarafından çekildiğini ve bazı ek donanım ve yazılım kullanıldığını da belirtiyor. Hazırlanan filmler Youtube, Apple Music ve Apple IGTV’den gösterime sunuluyor.

Görsel: Youtube, Apple, adsoftheworld