Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tepetaklak Whopper ile Stranger Things’e Yolculuk

Tepetaklak Whopper ile Stranger Things’e Yolculuk

DAVID the Agency Miami ve MullenLowe U.S. Burger King için Stranger Things'in yeni sezonuna özel Upside Down Whopper isimli hamburger yarattı.

Stranger Things’in yeni sezonu 4 Temmuz’da başlayacak. Hayranları 3. sezonu merakla beklerken markalar ilgi çekici kampanyalar hazırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Coca-Cola diziye özel bir kampanya için 1985’te kısa bir süre satışını yapmış olduğu New Coke’u tekrardan satacağını duyurmuş ve satışın sadece 3. sezon için planlandığını açıklamıştı. Burger King de yeni sezonun başlaması şerefine menüsüne yeni bir hamburger ekledi. Ancak Upside Down Whopper isimli hamburger New Coke gibi çok zahmet gerektiren bir proje olmadı.

David Miami ve MullenLowe U.S. Burger King için Upside Down Whopper’ı yarattı. Upside Down Whopper normal Whopper hamburgerinin ters çevirerek sunulmasından ibaret ancak bir o kadar da yaratıcı. Kampanyanın reklam filmini David Miami ajansı hazırladı. Bu yeni hamburger, fikir olarak oldukça yaratıcı olsa da üretim olarak oldukça kolay hazırlanabiliyor. Coca-Cola’da olduğu gibi geçmişe yönelik bir çalışma gerektirmiyor. Bunun sebebi ise aslında Whopper’ın tepe taklak edilmiş olması. Aynı Whopper malzemeleriyle  hazırlanan hamburgerin tabanındaki ekmek üste gelirken üstteki ekmek alt kısma yerleştiriliyor ve Stranger Things’e bir kapı açılmış oluyor.

Upside Down Whopper ile birlikte Stranger Things temalı ürünler de yaratıldı

Kampanya için hazırlanan Upside Down Whopper sadece 11 bölgede satışa çıkacak. Bu aynı zamanda dizideki Eleven karakterine bir gönderme içeriyor. 21 Haziran’da satışa çıkacak ürünler Miami, Houston, Boston, Atlanta, Philadelphia, Dallas, Chicago, San Francisco, Los Angeles ve New York’da satışa sunulacak. Upside Down Whopper ile beraber Stranger Things temasına sahip sınırlı sayıdaki tişörtler, Burger King taçları, ketçap paketleri ve rozetler de bulunuyor.

Burger King bu 11 şehirde bulunmayan dizinin hayranları içinde yine dizi karakterinden esinlenerek bir menü yarattı. Whopper sandviç küçük patates ve koladan oluşan “Hopper Meal” dizi karakteri Jim Hopper’ın isminden esinlenilerek yaratıldı. Bu menü Upside Down Whopper yiyemeyecek olan hayranlar için DoorDash üzerinden “STRANGER” kodu ile sipariş verilebilecek. Müşteriler menüyle birlikte 3. sezonun seçkin içeriklerine ulaşma imkanı yakalayacak. Bunların dışında Coca-Cola ile çalışan Burger King bardakların üzerindeki kod ile müşterilerine her gün 100 binden fazla hediye verecek. Hediyelerin arasında yemek, nakit para, uçak bileti, araba ve Stranger Things VIP deneyimi bulunuyor. Burger King ABD kampanyaya özel sosyal medya hesaplarındaki logosunu ters düz ederken ismini de Stranger King olarak değiştirdi.

Künye

Müşteri: Burger King
Kuzey Amerika Başkanı: Chris Finazzo
Küresel CMO: Fernando Machado
Kuzey Amerika Pazarlama Müdürü: Renato Rossi
Ajans: DAVID the Agency Miami
Küresel COO: Paulo Fogaça
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tony Kalathara
Yaratıcı Yönetmen: Danny Alvarez, Jason Wolske
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Aaron Willard
Kıdemli Metin Yazarı: Jaime Villalva
Sanat Yönetmeni: Curtis Caja
İdari Yapımcı: Carlos Torres
Yapımcı: Ricardo Ceballos
Kıdemli Marka Planlama: Stefane Rosa
Ajans: MullenLowe U.S.
CCO: Mark Wenneker
Baş Yaratıcı Yönetmen: Tim Vaccarino, Dave Weist
Yaratıcı Yönetmen: Enrique Camacho, Jon Ruby, Dustin Johnson
Editör: Adam DePalma
Prodüksiyon Şirketi: Woodshop
Ses: Beacon Street
Renklendirme: Apache

Görsel: Youtube, Muse by Clio