Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Objelerin Manipülasyonu Üzerinden Engelli Bireylerle Empati Kurmak

Objelerin Manipülasyonu Üzerinden Engelli Bireylerle Empati Kurmak

Z + ajansının AACD için hazırladığı kampanyada formları değiştirilmiş objeler sayesinde engelli bireylerin gün içinde karşılaştıkları zorluklara dikkat çekiliyor.

Bardaktan bir şey içmekte zorlandığınız ya da bir sandalyeye oturamadığınız oldu mu? Fiziksel engeli bulunan bireylerin günlük hayatlarda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek isteyen Brezilya São Paulo merkezli yardım kuruluşu AACD herkesin engelli bireylerle empati kurmasını sağlayacak bir proje hazırladı.

Brezilya’da 5 ortopedi atölyesi bulunan AACD yılda ortalama 55 bin adet ortopedik ürün üretiyor. Kuruluş aynı zamanda engelli bireylerin tedavilerinin yürütüldüğü bir rehabilitasyon merkezine sahip ve her gün binlerce insan bu merkezde tedavi görüyor.

Kampanya AACD kuruluşuna yardımda bulunmaya davet ediyor

AACD ve reklam ajansı Z + ile birlikte yürüttüğü yeni kampanyada engelli bireylerin gün içinde karşılaştığı zorluklar hakkında insanları empati yapmaya davet ediyor. Empathy Object (Empati Objeleri) adlı proje günlük hayatta kullanılan eşyaları kapsıyor. Bardak, sandalye, bıçak gibi eşyalar manipüle edilerek kullanılması zor bir forma sokuluyor ve günlük hayatta bir restoranda müşterilerin kullanımına sunuluyor.

Yardım kuruluşu olduğu için bağışlara ihtiyaç duyan AACD, projeyi, hem sosyal farkındalığı hem de yapılacak bağış miktarını arttırmak için hazırladı. Her yıl 800 binden fazla kişiyi muayene ettiklerini söyleyen AACD pazarlama ve kurumsal ilişkiler sorumlusu Edson Brito ihtiyaç duydukları fonlamayı yardımda bulunan insanlardan sağladıklarını ifade etti.

Z + tarafından üretilen objeler, onlarla iletişime giren müşterilerin kullanılmasını zorlaştırmak için kasıtlı olarak hazırlandı. Hazırlanan nesnelerin ilham kaynağı ise Yunan mimar Katerina Kamprani oldu. Z + CCO’su Alexandre Vilela, AACD’nin çalışmalarına yardımcı olmak için insanların yüreklerine dokumak istediklerini söyledi.

São Paulo’daki birkaç restoranda gerçekleştirilen projede insanların formu değiştirilmiş malzemeleri kullanmaya çalışmaları kayıt altına alındı. Sandalyeyi, bıçağı ve kadehi kullanmakta zorluk çeken müşteriler bir süre sonra garsonu çağırdıklarında katılımcılara bir mesaj iletildi. “Dünyanız böyle değil. Onların da olması gerekmiyor. Fiziksel engeli bulunan bireylere yardım etmememiz için bize bağışta bulunun.”

Künye

Müşteri: AACD
Ajans: Z +
CCO: Alexandre Vilela
Yaratıcı Yönetmen: Alexandre Vilela, Celio Salles, Tarso Soares and Rico Lins
İçerik Müdürü: Vanessa Rodrigues
Sanat Yönetmeni: Alexandre Lage (Boca) and Rodrigo Seixas
Metin Yazarı: Gustavo Zotini
Proje Yöneticisi: Rafael Coelho
Proje Müdürü: Danilo Ferreira and Alexandre Negrão
Yapım Yöneticisi: Diego Melo
Kıdemli Yapımcı: Caroline Reis
Yapımcı: Jessica Ramos
Editör: Francisco Filho, Rafael Rangel
Grafik: Carlos Viera
3B İllüstrasyon: Theodoro Zanottto
Post Prodüksiyon: Fujocka Creative Images
Yönetmen: Lucas and José
Baş Yapımcı: Marina Bortoluzo and Lola Santos
Obje Tasarımı: Katerina Kamprani

Görsel: Youtube