Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikey Pikap

Dikey Pikap

Louis Berger’in imzasını taşıyan oTon, şeffaf ve dikey gövdesinin yanı sıra dijitale uyumlu özellikleriyle de plak tutkunlarına yepyeni bir deneyim vadediyor.

Pikap bazılarımız için vazgeçilmez bir tutku. Öyle ki çağdaş pikap tasarımları da bu tutkunun ne hangi boyutlarda olduğuna dair önemli bir gösterge. Plakları havada döndüren pikap MAG-LEV Audio, hologramlı pikap Kozmophone, plakların üzerinde dolaşarak onları çalan RokBlok, kendin yap karton pikap Spinbox, Yves Behar’ın tasarımı akıllı pikap LOVE ve 3 inçlik minnak pikap RSD3 gibi gibi son teknolojiyi işin içine katan harika tasarımlarla karşılaşıyoruz bugün. Yine Secret 7’nin illüstrasyonlu pikapları, ağacın yaş halkalarının plağın çizgilerini selamladığı Audiowood gibi estetik yönden çıtayı yükselten tasarımları da burada anmakta fayda var. oTon ise hem teknolojik hem de estetik yönden oldukça iddialı bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor.

oTon dijital dünyanın imkanlarıyla pikabın büyüsünü birleştiriyor

oTon, Alman endüstriyel tasarım öğrencisi Louis Berger’in imzasını taşıyan bir konsept tasarım. Tasarımın, hayata geçirilmesi durumunda kullanıcıya neler vadettiğini hep birlikte inceleyelim. Pikap, dikey ve gövdesi büyük oranda şeffaf akrilikten yapılmış. Böylece plağın dönüşünü izlemenin keyfinden mahrum bırakmıyor insanı. Hatta mekanik aksamı da görünür durumda. Böylece tüm çalışma mekanizmasını görebiliyor kullanıcı.

oTon

Pikabın kablosuz bağlantı özelliği bulunuyor. oTon, plaklardaki kayıtları akıllı cihazlara aktarabilme ve kayıtlar üzerinde dijital olarak iyileştirme yapma imkanı tanıyor. Böylece dışarıdayken telefonunuzdan istediğiniz gibi parçaları dinleyebiliyorsunuz. Plağı cihaza yerleştirdiğinizde cihaz otomatik olarak açılıyor. Doğrusal izleme yapabilen dijital pikap iğnesi ile donatılmış. Bu iğne, entegre bir optik sensör aracılığıyla parçaları algılayabiliyor ve parçalar arasında geçiş yapabiliyor. Hemen hemen tüm hoparlörler ve kulaklıklar, Bluetooth özelliği sayesinde bu pikapla birlikte kullanılabiliyor.

Louis Berger’in projelerini internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

oTon

oTon

Görsel: Behance