Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola Stranger Things ile 80’lere Geri Dönüyor

Coca-Cola Stranger Things ile 80’lere Geri Dönüyor

Coca-Cola, 1985 yılında kısa süre piyasada kalan New Coke'u Stranger Things'in 3. sezonuna özel yeniden piyasaya çıkarıyor.

4 Temmuz’da 3. sezonu başlayacak olan Netflix dizisi Stranger Things’in hayranları şimdiden sezonu beklemeye başladı. Mobil oyunu da bulunan dizinin Türkiye tanıtımları da Netflix Türkiye tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz sezonlar için dizinin tanıtımı için Sadettin Teksoy ile kurgulanmış bir video yayınlayan şirket oldukça ses getirmişti. Stranger Things dizisinin 80’li yılların kült korku filmlerine gönderme yaptığı posterlerini ise 2017 yılında haber yapmıştık. Dizi yine izleyenleri 80’li yılları döndürecek dönemsel bir proje gerçekleştirdi. Coca-Cola ve Netflix işbirliğinde gerçekleştirlen projede Coca-Cola’nın 80’li yıllarda piyasaya sunduğu New Coke ön planda yer alıyor.

Coca-Cola yeni formül ile üretilen New Coke’u Nisan 1985 yılında tanıtmıştı. Ancak müşterilerden gelen posta ve telefonların ardından 79 gün gibi o dönemin pazarlama stratejisine göre erken denebilecek bir noktada geri adım atarak ürünleri toplatmış, orijinal formüle geri dönmüştü. Stranger Things dönemsel olarak aynı tarihlerin geçtiği 3. Sezonun da yeniden New Coke’u ön plana çıkardı.

Coca-Cola kırmızısı yerine Stranger Things kırmızısı

Dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer’ın yönettiği ilk reklam filmi olma özelliği taşıyan kampanya, Duffer kardeşlerin kendi aralarındaki konuşmaları sırasında ortaya çıkan bir fikir olmuş. Özgün bir iş çıkarmak isteyen yetkililer o dönemdeki New Coke ambalajlarını incelemek ve ürün hakkında yapılan reklamlara bakmak için Coca-Cola’nın Atlanta’da bulunan arşivini ziyaret etti ve logoyu proje için yeniden tasarlamış. Formülün yeniden hazırlanması ve üretilmesi altı ay sürmüş. Normal Coca-Cola kırmızısından bir ton farklı olarak Stranger Things kırmızısı temel alınarak kutuların üretimi gerçekleştirilmiş.

Netflix küresel pazarlama ortağının yöneticisi Barry Smyht, farklı bir alanda yeni bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, projeyi finansal bir kazanç beklenmeksizin gerçekleştirdiklerini ifade etti. Müşterilerinin güzel bir deneyim yaşamasını isteyen şirket, geleneksel reklamların aksine daha güvenilir ve orijinal fikirlere açık olduğunu belirtiyor. Coca-Cola kıdemli stratejik pazarlama başkan yardımcısı Geoff Cottrill, Netflix ile çalışma yollarını aradıklarını ancak izleyiciyi rahatsız etmeyen ve eğlencesini engellemeyecek bir yolla bunu başarmak istediklerini söyledi. Hazırlanan kampanyanın özgün tarzının şirketin aradıkları tarz olduğuna vurgu yaptı.

New Coke üretimi sınırlı sayıda yapıldı

Sadece 500 bin adet olarak üretilecek New Coke internet üzerinden de satışa çıkacak. Coca-Cola ayrıca sınırlı sayıda Stranger Things temalı kutu kolaların satışını da yapacak. Ürünler, 3. Sezon yayınlanmasıyla piyasaya sürülecek ancak Coca-Cola Kuzey Amerika pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Stuart Kronauge özel tasarım ürünlerin kısa sürede tükeneceği görüşünde. ABD’nin çeşitli şehirlerindeki otomatlara Temmuz ayının ilk haftası yerleştirilecek olan özel tasarım kutular, CokeStore.com/1985 sitesi üzerinden de alınabilecek. New Coke’un ABD dışında perakende satışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Görsel: YouTube