Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
150 Yıllık Heinz Serüveni

150 Yıllık Heinz Serüveni

BBH Londra tarafından reklam filmi temiz tabakların 150 yılını gösterirken sofralarda daimi olarak bulunan Heinz ketçaplarına vurgu yapıyor.

Heinz markasının 150. yıl dönümü için bir reklam çalışması hazırladı. Kısa bir tarih yolculuğuna çıkaran reklamda sofralardan eksilmeyen Heinz ketçaplarına vurgu yapılıyor. Heinz, Henry John tarafından 1869’da Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh şehrinde kurulduğunda yıllık 5 milyon şişe üretirken 150 yıl sonra bugün yılda ortalama 650 milyon şişe üretim yapıyor.

BBH Londra tarafından yaratılan yeni reklamda temiz tabakların 150. yılı kutlanıyor. Bu süreç boyunca yemek kültürleri yeme şekilleri ve yemek takımları değişime uğrarken Heinz markası varlığını sürdürmeye devam ediyor. Tüm dünyada geleneksel hale gelmiş bir görüş olan ve ülkemizde de sünnetleme diye tabir ettiğimiz yemek yenilen tabağın tamamen temizlenmiş olması durumu gösteriliyor. Tabağı tamamen temizlemek yemeği beğenmek anlamına gelirken tabakta kalan son ketçabın da sıyrılması ile Heinz ketçaplarının yıllardır değişmeyen tadına gönderme yapılıyor.

BBH Londra tarafından hazırlanan reklam filminin yönetmenliğini Dom & Nic yaptı. Dom & Nic, Chemical Brothers’ın parçası Wide Open için mekanik ve organik parçaların birleşmesiyle hazırlanmış bir koreografinin yönetmenliğini yapmıştı. Ayrıca telekomünikasyon şirketi O2’nun müzik etkinliklerine öncelikli bilet satışını duyurmak için hazırlanan Follow the Rabbit isimli kampanyada da yönetmenlik yaptı.

Heinz tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor

Tüketicilerin işlenmemiş gıda tercihi, zincir süpermarketlerin kendi markalarını yaratması, doğrudan tüketicinin ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin artması Heinz gibi köklü endüstriyel şirketlerin gelirlerinin azalmasına sebebiyet verirken, marka geliştirdikleri farklı ürünlerle bu açığı kapatmaya çalışıyor. Pazarın rekabetine rağmen Heinz, İngiliz kadınları tarafından tercih edilen bir marka konumunda bulunuyor.

Reklam ABD iç pazarında yayınlanmayacak. Daha geniş bir alanda ürününü göstermek isteyen şirket, İngiltere ve Avrupa’nın yanı sıra Orta Doğu ve Afrika’da reklamı yayınlayacak. Heinz Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlama başkan yardımcısı Victoria Sjardin, kurucu Henry John’un “olağan bir şeyi olağan dışı şekilde iyi yap” sloganıyla çıktığı bu yolda 150 yıllık geçmişlerine bakarak bu durumu gerçekleştirdiklerini ve hala hayatı güzel yapacak ufak ayrıntıları bulabildiklerini söylüyor.

Künye

Müşteri: Heinz
Ajans: BBH Londra
Yönetmen: Dom & Nic
Müzik: I like it

Görsel: Youtube, Gareth Morgan