Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendi Tavşanını İzle

Kendi Tavşanını İzle

O2, müzik etkinliklerine yönelik öncelikli bilet satışını duyurmak için mavi bir tavşanı kampanyasının merkezine koyuyor ve insanları onu izlemeye çağırıyor.

Yaratıcı dünya tavşanları seviyor. Alice’in tavşanından Matrix’e, yerleştirmelerden reklamlara pek çok yerde gördüğümüz bu minnoş şey; kediden sonra en meşhur hayvan olabilir. Üstelik, sadece varlığıyla dikkat çeken kedinin aksine tavşan derin metaforlarla, arkasında yüklü imgelerle gelen bir hayvan. Hep bir takip ettirme, kitleleri peşine takma misyonu var. O tatlı ve ürkek yaratık için hayli ağır bir yük tabii. Tavşana övgü niteliğindeki bu girizgahtan sonra tahmin edeceğiniz üzere, yine tavşanlı bir haberimiz var: telekomünikasyon şirketi O2’nun markası O2’nin “Follow the rabbit” isimli müzik videosu tarzındaki yeni reklamı.

VCCP tarafından yaratılan kampanya, markanın müzik ve eğlence etkinlikleri için müşterilerine bilet satışından 48 saat önce sunduğu öncelikli bilet hizmetini temel alıyor. İki dakikalık, oldukça havalı bir videoyla açılan kampanya, İngiltere’nin Grammy ödüllerine denk gelen BRIT müzik ödülleri sırasında yayına girdi. Chemical Brothers ile çalışılarak “EML Ritual” isimli parçanın reklama uyarlandığı filmin yönetmeni, daha önce grupla müzik videoları çekmiş Dom & Nic.

Tavşanın Peşinde…

Video, sıradan ya da günlük işler içerisindeki insanları göstererek başlıyor. Televizyon seyretmek, ütü yapmak, iş yapmak, yemek pişirmek… Ancak her sahnede önlerinde mavi bir tavşan duruyor ve yaptıkları işe engel olmasa da, dikkatlerini dağıtıyor. Televizyonun tam önünde mesela, gözlerini dikmiş film seyreden çifti izliyor. Biraz rahatsız edici ve hafiften deli bir tavşan sanki bu. Alıştığımız tavşanlara benzemiyor. Tabii Chemical Brothers’ın tribal müziği de tavşanın bakışlarındaki deliliği pekiştiriyor.

Bu “gözüm üzerinizde” edasıyla insanları süzen tavşanın niyeti kötü değil oysa. Tek istediği insanların kendisini izlemesi ve onlara dışarıdaki hayatı hatırlatabilmek. Nitekim, yavaş yavaş herkes yaptığı işi bırakıp kendi tavşanını takip etmeye başlıyor. Böylece, tavşanların peşinde aynı yöne doğru giden, hatta koşan  kitlelere ulaşıyoruz. Peki de quo vadis?

Tam tavşan deliğinden ışığa doğru geçerken filmin mesajı da geliyor ve insanları canlı müzik etkinliklerini yakalamak için tavşanı takip etmeye çağırıyor.

tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_ tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_

tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_

Kampanyanın Tüm Ayaklarını Taşıyan Görsel Öğe

Filmin tavşanı odağına alan daha kısa bir versiyonu da var. Bunun yanı sıra kampanya, sosyal medya platformlarında #FollowTheRabbit etiketiyle destekleniyor. Ayrıca Snapchat üzerindeki filtreyle de tavşan fikri pekiştiriliyor. Snapchat’teki filteyle kullanıcılar artırılmış gerçeklik üzerinden önlerinde beliren tavşanı takip ediliyor. Sonra da filmdeki gibi tavşan deliğini andıran bir portalde tavşan yok oluyor.

Kampanyayı taşıyan ana görsel öğe olarak tavşan, O2’nun internet sitesi üzerinde de öncelikli bileti ve canlı etkinlikleri duyurmak için kullanılmış. Ayrıca Mart ayı boyunca, 1.80 metrelik 6 tavşan ülke çapında önceden duyurulmayan konumlara yerleştirilecek. Bu tavşanlarla fotoğraf çekip paylaşanları ise sürpriz hediye ve fırsatlar bekliyor.

tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_

tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_ tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_ tavşan_o2_vccp_follow the rabbit_ingiltere_bigumigu_

Görsel: VCCPO2