Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kana İhtiyacı Olan Sadece Vampirler Değil

Kana İhtiyacı Olan Sadece Vampirler Değil

Transilvanya’daki Untold Müzik Festivali’ne katılmak isteyenler, biletlere para yerine kanlarını vererek sahip olabiliyor.

Dracula’nın memleketi Transilvanya’daki Cluj şehrinde gerçekleşen Untold Müzik Festivali, Romanya’daki düşük kan bağışı oranına dikkat çeken ve insanları bağış yapmaya teşvik eden alışılmışın dışında bir projeye imza atmış: Pay with blood. (Kanınla öde.)

Kan bağışı Romanya’da büyük sorun: Romanya nüfusunun bir yıl boyu sadece %2’si kan bağışı yapıyor ve bu Avrupa’daki en düşük oranlardan biri.

Untold Müzik Festivali’nin, Romanya Ulusal Kan Nakli Enstitüsü ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği proje kan bağışı yapan festival katılımcılarına bedava ya da indirimli bilet sağlıyor: Kan bağışında bulunanlar bedava bilet sahibi olurken, bunu ileride yapmak için kaydolanlar biletleri indirimli olarak alıyorlar.

Festival ilanlarının üzerinde yer alan, vampirlere gönderme yapan mesajlar da oldukça espirili: “Sadece vampirlerin kana ihtiyacı olmaz.”, “Kanlı bir sorunumuz var.”

Kampanya hoşuma gitse de, videoyu izlerken bir taraftan da üzüldüm aslında. Ucunda bedava festival bileti olunca kan vermek için upuzun kuyruk oluşturan gençlerin görüntüsü, karşılık beklemeden iyilik yapmayan insanoğlunu çok güzel anlatmıyor mu? Ancak festivalin ve ödeme opsiyonunun orijinalliği Romanya’da büyük ilgi uyandırmış. Kampanya, kan bağışı sorununu gündemde uzun süre tutacak ve belki de bu kanayan yaraya pansuman olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=CmRL88bxFGk

Görsel; Youtube, untoldfestival