Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Torrent Your Blood: Torrent Yöntemiyle Kan Bağışı Kampanyası

Torrent Your Blood: Torrent Yöntemiyle Kan Bağışı Kampanyası

Rusya'da kan bağışı duyarlılığını arttırmak için akıllıca düşünülmüş bir bağış kampanyası hayata geçti. SmartNewSolutions ve Rus kan nakli servisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında kan bağışının önemini anlatan kısa bir film çekildi ve film internette sadece Torrent üzerinden paylaşıma sunuldu.

Bildiğiniz gibi Torrent yöntemiyle bir dosya indirebilmek için sizin de farklı verileri sunucuda paylaşmış olmanız gerekiyor. Filmin sadece Torrent üzerinden paylaşıma sunulmasındaki yaklaşım ve hatırlatma da buradan kaynaklanıyor: Gerçek hayatta insanların her zaman kana ihtiyaç duyabilmesi, bu yüzden de kan bağışının/paylaşımının düzenli olarak yapılmasının gerekliliği. Ayrıca kampanya sadece filmle sınırlı kalmamış, sosyal içerikli reklamlarla ve bir mikro siteyle de desteklenmiş.

Filmi, Torrent üzerinden paylaşıma sunmak çok iyi düşünülmüş; böylece tebriği de sonuna kadar hakeden bir bağıl kampanyası ortaya çıkmış. Dilerim ülkemizde de, özellikle sosyal sorumluluk kapsamında böyle güzel kampanyalar gerçekleşir.