Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bağış Kablosu ile Mobil Cihazınızın Şarjını Bağışlayabiliriniz

Bağış Kablosu ile Mobil Cihazınızın Şarjını Bağışlayabiliriniz

Kan bağışını artırmak için yapılan kampanyada kablo sayesinde kişiler birbirleriyle şarjlarını paylaşabiliyorlar.

Nar Mobile, insanların birbirleriyle şarjlarını paylaşabilmesini sağlayan bir Bağış Kablosu (Donor Cable) geliştirdi. Cep telefonu şebekesinin geliştirdiği bu kablo sayesinde kişiler birbirleriyle şarjlarını paylaşabiliyorlar. Bileklik olarak da kullanılabilen kablonun içinde “enerjini paylaş telefon kurtar, kan paylaş insan kurtar” şeklinde bir mesaj yer alıyor ki işin en can alıcı kısmı da bu.

Azerbaycan’da yaşayan çocuklarda çok sık anemi hastalığı görülüyor ancak yeterli kan bağışı elde edilemiyor. Kampanya bir uygulama ile de destekleniyor, bu uygulamadan kan bağışı yapılabilecek yerleri bulabiliyorsunuz. Y&R Rusya’nın projesinde Nar Mobile mağazalarından Android telefon alan herkese ücretsiz olarak verilen bileklik kan bağışı yapılmasını teşvik ediyor. Kan bağışı istasyonları, bu bilekliğin satıldığı yerlere yakın yerlere konumlanmış ve mesajı alıp kan bağışı yapmak isteyenler hemen aksiyona geçirebilmişler niyetlerini. Bu uygulama ile bağışlar %335 oranında artmış.

Bu uygulama ile benzer zamanlarda Güney Amerika’da Leo Burrnett Tailor Made Brezilya’nın da benzer bir işi oldu. İsmi de Nar Mobile’ın kampanyasıyla benzerlik gösteren Donor Cable (bağış kablosu) işinde tüketicilere bir kablo vermek yerine restoran ve kafe masaları telefondan telefona şarj bağışı için kullanılmış.