Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bayraktaki Kırmızıyı Tamamlamak için Kan Bağışlayın

Bayraktaki Kırmızıyı Tamamlamak için Kan Bağışlayın

McCann Kolombiya, ülke bayrağının renklerini kullanıp ulusal değerlere seslenerek kan bağışlarını artırmayı amaçlıyor.

Bayrak, her ülkede çok kutsal bir şey olarak görülmeyebiliyor ama Türkiye gibi, Kolombiya gibi ülkelerde bayrak ulusal onurun göstergesi, tarihi bir simge. Ve çoğu bayraktaki kırmızı “kan”ı temsil ediyor. Kolombiya’nın üç renkli bayrağındaki kırmızı da öyle. McCann Kolombiya’nın hazırladığı kan bağışı kampanyası ise bu sembolik anlam üzerinden ilerleyen ve insanları bir araya getirmeyi amaçlayan bir çalışma.

Kolombiya’nın bayrağı sarı, mavi ve kırmızı üç şeritten oluşuyor. Kırmızı yukarıda da belirttiğimiz gibi, düşmanların dökülen kanını sembolize ediyor. Normalde anlamı bu ama McCann Kolombiya’nın hazırladığı, Marca País sponsorluğundaki #AmarilloAzulyYo (#SarıMaviVeBen) isimli kan bağışı kampanyası bu renge yepyeni bir anlam vermeyi hedefliyor. Bu yeni anlamsa daha barış odaklı, dökülen kanlara dair değil; hayat kurtaran kanlara dair.

Kampanya için Bogota’nın en yüksek binası olan Colpatria; kırmızı eksik bırakılarak bayrak renklerinde ışıklandırılmış. İnsanlara da kırmızı’yı yerine koymak için kan bağışlamaları söylenmiş. Bağışlar arttıkça renksiz olan bölüm de kırmızı ışıkla dolmaya başlamış. Böylece bina kan bağışına çağıran (üstelik de ülkenin en büyük) reklam panosuna dönüşmüş.

Kampanya tabii ki büyük ilgi çekmiş. Haberler, medya, sosyal medya içerikleri birbirini izlemiş. Yer gök bunu konuşur olmuş ve toplamda sosyal medya üzerinde 27 milyon kişiye erişilmiş. ülkenin farklı şehirlerindeki Kızılhaç kan bağışı merkezleri dolmuş taşmış. Buralardaki bağış torbaları da kampanyayla uyumlu şekilde hazırlanmış. Yine sarı ve maviden oluşan torbalarda, kırmızı torbaya kan doldukça belirmiş. Bağışlar %14 oranında artarken 4 gün içinde 6000 kişi için kan sağlanmış.

Künye:
Reklam Ajansı: McCann Kolombiya
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Samuel Estrada
Yaratıcı Yönetmen: Alejandro Bermudez/ Reini Farias
Reklam Yazarı: Ricardo Rojas
Sanat Yönetmeni: Rafael Montoya/ Julian Roldan/Luis Lopez/Jonnathan Olmos
Yapım Şirketi: Direktor Films, Colombo Films
Post Prodüksiyon: Bogotá Post
Müşteri Onayı: Juan Sebastian Palisa

Görsel: YouTube