Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alternatif Bilet Satış Platformu: Mobilet

Alternatif Bilet Satış Platformu: Mobilet

Pozitif öncülüğünde hayata geçen Mobilet, etkinlik bileti satış platformu olarak pazardaki tekelleşmeyi kıracak adımlardan birisi.

Türkiye’de spor, konser, tiyatro, kültür-sanat gibi etkinlik tabanlı her organizasyona bilet almak için senelerdir tek bir alternatif vardı. Genellikle bütün işlemler Biletix üzerinden geçer ve tüketici olarak da bilet alınacağı başka bir platform akıllara gelmezdi. Bu rekabetsiz piyasaya bu yıl içerisinde bir değişim ve dönüşüme girdi. Yıl içerisinde pek çok etkinlik düzenleyen büyük şirketler bu tek merkezli yapıyı değiştirmek için kendi platformlarını kurmaya başladı.

Doğuş Grubundan Pozitif ve Doğuş Müşteri Sistemleri ortaklığıyla geliştirilen Mobilet, bilet satış platformuna ek olarak kullanıcıların etkileşime geçebileceği sosyal bir yapı da kurguluyor. Öncelikle Pozitif’in çatısı altındaki etkinliklerin satışı için alan yaratan Mobilet, bunun yanı sıra kullanıcılarına sanatçı keşfi, etkinlik takibi gibi etkileşimli vaadler de sunuyor.

Ne gibi farklılık sunacağını ve bilet satış alanında ne kadar etkili bir alternatif olacağını yakın dönemde göreceğiz. Ancak şu anda, büyük şirketlerin kendi bilet satış sistemini kurma adımlarının birer öncüsü olarak öne çıkıyor. Minik bir detay ise platformun arama motoru optimizasyonu için bir hayli emek harcaması gerekecek olması.

Görsel: Mobilet