Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zorlu PSM’den Öğrenciler için 1 TL’ye Etkinlik Fırsatı

Zorlu PSM’den Öğrenciler için 1 TL’ye Etkinlik Fırsatı

Zorlu PSM, Tosla ve Toplum Gönüllüleri Vakfı öğrencilerin kültürel faliyetlere katılmasını arttırmak amacı ile “Son Dakika Koltuğum” adlı projeyi hayata geçirdi.

Tiyatro, konser gibi etkinliklerin biletlerinin fiyatları bazı zamanlar dudak uçuklatabiliyor. Bu durum etkinliklere katılmak isteyenler için heves kırıcı olabiliyor. Öğrenciler için sunulan indirimli bilet fiyatlarını da her öğrenci karşılayamıyor. Konser, tiyatro, opera gibi birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan Zorlu Performans Sanatları Merkezi (Zorlu PSM), Tosla ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile birlikte öğrencilerin sinemaya gitme sıklığını değiştirebilecek bir uygulama başlatıyor. Sanatsever öğrencilerin sanata katılımı arttırmayı hedefleyen “Son Dakika Koltuğum” adlı proje öğrencilerin 1 TL karşılığında Zorlu PSM etkinliklerine katılma şansı sunuyor.

Uygulama öğrencilerin kültürel faliyetlere katılımını arttırmayı hedefliyor

Uygulama ile birlikte sanat merkezinde gerçekleşecek tiyatro, festival, müzikal gibi etkinliklerde boş kalan koltuklar 1 TL’lik bağış karşılığında talip olunuyor. 1 TL’lik sembolik ücret de Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın çocukların kültür sanat hayatına katılımını destekleyen projelere aktarılıyor. “Son Dakika Koltuğum” ile etkinliklere katılmak için öğrencilerin Tosla mobil uygulamasını indirmesi, kayıt olması ve Tosla kartını edinmesi gerekiyor.

Etkinliklerde son ana boş kalan veya bilet sahibinin gelmediği koltuklar ödeme yapan öğrencilere sıraya göre veriliyor. Her etkinlikte oturma garantisi verilmiyor. Kalan koltukların kapasitesine göre oturma hakkı veriliyor. Ancak kapasite sebebiyle kampanyadan faydalanamayan kişiler herhangi bir kısıtlama olmadan diğer günler gerçekleştirilecek tanımlı etkinlikler için PSM’ye gelebiliyor.

Gençlerin kültürel faaliyetlere erişimini desteklemek isteyen Zorlu Performans Sanatları Merkezi proje ile genç sanatseverleri etkinliklerine davet ediyor. Bu aydan itibaren duyurulacak etkinliklerde geçerli olacak uygulamanın Ekim ayı takvimi Zorlu PSM tarafından paylaşıldı. “Son Dakika Koltuğum” uygulamasının işleyişi ile ilgili detaylı bilgiye ve Zorlu PSM sosyal medya hesaplarından, internet sitesinden ve tosla.com‘dan ulaşılabilir.

Görsel: Zorlu PSM, Tosla