Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çok İçerseniz Cinsel Hayatınız Olumsuz Etkilenir

Çok İçerseniz Cinsel Hayatınız Olumsuz Etkilenir

Wieden+Kennedy São Paulo bir içecek firması için hazırladığı reklam filminde alkol tüketiminin cinsel hayata etkisini anlatıyor.

Bilinçli içki tüketimi hakkında Yeni Zelanda Sağlık Teşvik Örgütü’nün hazırladığı The Lost Night isimli reklam filminin haberini geçtiğimiz yıl Mart ayında yapmıştık. Alkol tüketimi uzun vadede vücuda zarar verdiği gibi günlük hayatı da etkiler ve metabolizmanın dengesini bozuyor. Yüksek içki tüketimi cinsel açıdan da sorunlara sebep olabiliyor. Brezilya merkezli bir içecek firması da bu duruma dikkat çekmek için bir reklam filmi hazırladı.

Wieden+Kennedy São Paulo tarafından hazırlanan animasyon reklam filminin yönetmenliğini Ralph Karam yaptı. Reklam filmi düzenli ve yüksek alkol kullanımının sağlıklı cinsel hayatı etkilediğini vurgulayarak, alkol dostunuz değildir vurgusuna cinsellik üzerinden yaklaşıyor. “If you Drink Right, you F*ck Right” (Ölçülü için, düzgün bir cinsel hayatınız olsun) sloganı filmin temasını oluşturuyor. Wieden+Kennedy São Paulo’nun yaratıcı yönetmeni Eduardo Lima, kampanyanın insanlara limitlerini aşmadan tüketim yapma konusunda eğittiğini söyleyerek, içki tüketimine yeni bir kavrayış getirdiklerini aktardı.

Şirket kendi ürünlerinin yanında bir şişe su hediye ediyor

Şirketin pazarlama müdürü Maria Fernanda Albuquerque amaçlarının insanları mantıklı tüketim konusunda uyarmak olduğunu, yüksek içki tüketiminin cinsel ilişkiler için de zararlı olduğunu göstermek istediklerini söylüyor. Şirket yürüttüğü ortaklık ile bazı çevrimiçi satış sitelerinde kendi ürününün yanında bir şişe de suyu hediye veriyor. Böylelikle içki tüketen insanların sonrasında dehidre olmamaları için hatırlatmada bulunurken, su içmenin önemine de vurgu yapmış oluyor. Yürütülen kampanyada poster, sticker, tişört gibi ürünlerin yanı sıra telefon ve bilgisayar duvar kağıtları bulunuyor.

 

Künye

Müşteri: Skol
Ajans: Wieden+Kennedy, Brezilya
Baş Yaratıcı Yönetmen: Eduardo Lima
Yaratıcı Yönetmen: Bruno Oppido
Yaratıcılar: Lucas Succi, Lucas Saicali, Ana Blanes, Ana Luisa Clé, Matheus Sanches
Yapımcı: Regiani Petinelli, Fernanda Moura
Dijital Üretim: Maurírico Yamaschita, Ricardo Barbin
Yapım Şirketi: Le Cube + Landia
Yönetmen: Ralph Karam

Görsel: Youtube