Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Herkesin Huzura ve Biraz Alana İhtiyacı Var

Herkesin Huzura ve Biraz Alana İhtiyacı Var

Wieden+Kennedy London tarafından National Trust için hazırlanan reklam filmi herkesin şehrin kaos ortamından kurtulup doğanın içinde biraz huzur bulması gerekliliğini hatırlatıyor.

National Trust (National Trust for Places of Historic Interest or Natural Beauty), İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da çevrenin ve doğal mirasın korunması için çaba sarf eden bir yardım kuruluşu. Bağımsız organizasyonun yaklaşık 5,6 milyon üyesi bulunuyor. Everyone welcome (Herkese kapımız açık) mottosu ile hareket eden National Trust’ın mekanlarını senede 27 milyon kişi ziyaret ediyor. Yardım kuruluşu 125. yıldönümü için hazırlanan reklam filmi ile doğal güzellikleri, huzuru ön plana koyuyor.

Şehrin gürültüsü ile doğanın sesi arasında keskin geçişler

Wieden+Kennedy London tarafından oluşturulan 75 saniyelik kampanya günlük hayatın kalabalık, kasvetli, gürültülü anlarından kesitler sunarak başlıyor. Tost makinası, bebek ağlaması, gece eğlencesi, çamaşır makinesi, egzozlar, kornalar… Derken bir anda doğanın sakinliğine keskin bir geçiş yaşanıyor ve sadece yaprak hışırtısı sesi kalıyor.

Şehir hayatı ve doğanın huzurlu sesi arasında geçişler yaşanırken National Trust’ın kurucusu olan Octavia Hill‘in 1883 yılında vermiş olduğu mesaj da yazılı olarak aktarılıyor. Hill’in söylediği “Hepimiz sessizliği istiyoruz. Güzelliği arzuluyoruz. Herkesin birazcık alana ihtiyacı var.” sözleri ekranda kayarken akarsuların sesleri kuşların cıvıltısı ile birleşiyor. Ortaya iç gıdıklayan tatlı bir ASMR deneyimi de çıkıyor. National Trust, kurucusu Octavia Hill’in sözlerinin ışığında, bir parça da olsa insanları kalabalıklardan uzaklaştırıp huzuru ve doğayı tekrardan hatırlatmak istiyor.

National Trust on yıl içinde 20 milyon ağaç dikmeyi hedefliyor

125 yıl önce toprakları ve tarihi yerleri herkes için sonsuza dek korumak amacı ile kurulan National Trust 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelecek. Organizasyon, iklim krizine karşı savaşını da hızlandırıyor. Önümüzdeki on yıl içinde 20 milyon ağaç dikmeyi planlıyor. Şehirlerin ve kasabaların yakınlarında insanlara yeşil koridorlar açarak şehrin kaosundan kaçmak isteyen insanlara alternatif oluşturacak.

Künye

Müşteri: National Trust
Ajans: Wieden+Kennedy London
Yaratıcı Yönetmen: Flo Heiss
Yaratıcılar: Derek Lui, Harry Ingrams
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tony Davidson, Iain Tait
Hesap Yöneticisi: Ollie Pym
Müşteri Yöneticisi: Preety Mudhar
CSO: Ben Armistead
Planlama: Sam Belt
Yapımcı Rose Fairley
Tasarım Direktörü: Karen Jane
Prodüksiyon Şirketi: All Mighty Pictures
Yönetmen: Anthony Dickenson
DOP: Anthony Dickenson
İdari Yapımcı Mark Harbour
Düzenleme: The Assembly Rooms
Editör: Jack Williams
Görüntü Araştırma Şirketi: The Director Studio
Post Prodüksiyon Time Based Arts
Renklendirme: Lewis Crossfield
Ses: String and Tins

Görsel: YouTube