Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpeğiniz 1 Tonluk Bir Dev Olsaydı

Köpeğiniz 1 Tonluk Bir Dev Olsaydı

Škoda, köpekler için tasarlanmış emniyet kemeri tanıtmak için bir çoban köpeğini 1 tonluk devasa boyuta dönüştürdü.

Evcil hayvanınızla dışarıda küçük gezintiler yapmak mümkün ancak iş uzun yolculuklara geldiğinde en rahat ulaşım ve taşıma kişisel araçlar üzerinden sağlanıyor. Tatilde köpeğinizi yanınızda götürmek istiyorsunuz ancak köpeğin araç içerisindeki ani hareketleri yolculuğun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini engelleyebiliyor. Ayrıca, yaşanabilecek olası bir kazada köpeğiniz hem kendisi hem de diğer yolcular için tehlikeli olabilir. Otomobil markaları müşterilerinin evcil hayvanlarıyla güvenli ve rahat yolculuk yapmaları için çeşitli aksesuarları araçlarına ekliyor. Jaguar‘ın evcil hayvanlar için tasarladığı araç içi aksesuarlardan daha önce bahsetmiştik. Škoda da 2015’te köpeklere özel emniyet kemeri aksesuarı üretmişti. Üretilen emniyet kemeri, yapılan eklemelerle son halini aldı ve özel emniyet kemeri için bir reklam filmi hazırlandı.

Kaza anında köpeğiniz 1 tonluk deve dönüşebilir

Škoda modellerini güncellerken, araç içi aksesuarlara önem veriyor. Evcil hayvan sahiplerini de unutmayan Škoda araç içerisindeki her canlı için güvenli yolculuk imkanı sağlıyor. 50 km hızla yapılan bir kazada köpeğiniz 1 tonluk bir deve dönüşebilir. İşte bunu vurgulamak isteyen Škoda, reklam çalışmasında devasa boyutlara çıkarılmış köpeği ve sahibinin günlük hayatı anlatılıyor. Doug the Dog adlı reklam videosunda devasa çoban köpeğini gezdirmeye çıkaran sahibi, köpeği ıslak tüylerini kurularken sırılsıklam oluyor. Köpek o kadar büyük ki evde üzerine uzandığı koltuğu kırıyor. 50 kilometre hızla yapılan bir kazada köpeğin ne denli etki bırakacağı bu şekilde gösteriliyor.

Škoda’nın reklam çalışması kampanyaya dönüştü

AAA’nın araştırmasına göre köpek sahiplerinin sadece yüzde 16’sı otomobili ile seyahat ederken köpeklerini emniyetli bir şekilde bağlıyor. Bu duruma dikkat çeken Škoda daha emniyetli bir yolculuk için otomobil içerisindeki herkese eşit emniyet imkanı sunuyor. Rosapark ajansı tarafından hazırlanan reklam filmi Clifford the Big Red Dog serisindeki büyük kırmızı köpekten esinlenerek hazırladı.

Škoda, köpekler için araç içi özel emniyet kemerini tanıtırken, yapılan metafor ile evcil hayvanların kaza anında ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermiş oluyor. Škoda reklam filmini aynı zamanda bir kampanyaya dönüştürdü. Evcil hayvanlarının fotoğrafını #DougTheDog etiketiyle Twitter’a yükleyen kullanıcılar köpeklerinin 1 tonluk bir deve dönüştüklerinde nasıl görüneceğini görebiliyor. Kampanya Facebook, Instagram, Youtube ve Linkedln üzerinden yayınlanıyor.

Künye:

Müşteri: Skoda
Ajans: Rosapark
Yazar: Naïm Souilem
Sanat Yönetmeni: Alexandre Delvert, Robin Lassalle
TV yapımcısı: Thomas Laurent
Danışman Yönetici: Julien Quidor dit Pasquet, Romain Bruneau
Hesap Yönetimi: Charlotte Permasse
Genel Müdür: Sacha Lacroix
Kurucu Ortaklar: Jean-Patrick Chiquiar, Gilles Fichteberg and Jean-François Sacco
Sosyal Medya Yöneticisi: Thomas Vicenti
Stratejik Planlama Direktörü: Sacha Lacroix
Stratejik Planlayıcı: Alexandre Ribichesu
Baskı Üretimi: Justine Dudognon
Halka İlişkiler: Mélanie Colléou

Görsel: Youtube