Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Kağıt Metinler

3 Boyutlu Kağıt Metinler

Alia Bright kağıt sanatıyla yarattığı rengarenk metinlerde, sözcüklerin etkisini tasarımla ve malzemenin ruhuyla güçlendiriyor.

Kağıt, tasarımcıların en sık tercih ettiği malzemelerden. Öyle ki kimi zaman dijital ortamı bile gölgede bırakıyor. Margaret Scrinkl’ın baharı kutlayan kağıt illüstrasyonlarında, Maud Vantours’un kağıttan yiyeceklerle dolu evreninde, Noe Arata’nın kağıttan masal illüstrasyonlarında buna şahit olduk. Kağıt sanatıyla yapılan ışık kutuları, fotoğraf makineleri, abajurlar, büyüleyici vitrin tasarımları, havalı maskeler, Wes Anderson dioramaları, zoetroplar ve hatta barok peruklar bile gördük. Alia Bright ise kağıt sanatı, illüstrasyon ve grafik tasarımı birleştiren kağıt metinleriyle bu malzemeyle yapılabilecek yaratıcı işlerin ucu bucağı olmadığını bir kez daha gösteriyor.

Alia Bright, tasarımla ve malzemeyle metinlerin anlamını vurguluyor

Portland’da çalışmalarını sürdüren Alia Bright, iç içe geçmiş parlak degrade desenli metinler tasarlıyor. Harfleri süslerken, kağıtları ince şeritler halinde kesip kıvırarak uygulanan kağıt telkari tekniğinden faydalandığını görüyoruz. Bright’a göre iyi bir kağıt metin yaratmanın püf noktası; kağıdın üç boyutlu görünümünün yazıyı vurguladığı veya bunun tersinin olduğu tatlı noktayı yakalamak. Bunu başardığında, çok fazla kısıtlama gerektiren bir parçada gerçekten başarılı olduğunu hissediyor. Renk, desen ve gölgelerle ilgi çekici bir görselliğin peşine düşerken diğer yandan da estetik açıdan olması gereken sadeliği korumaya çalışıyor.

Alia Bright

Alia Bright’ın çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Alia Bright

Alia Bright

Alia Bright

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.