Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Retro Estetiğiyle Tasarlanmış Modern Cihazlar

Retro Estetiğiyle Tasarlanmış Modern Cihazlar

Love Hultén, el yapımı retro tasarımlarının içine modern teknolojiyi katarak özellikle oyun tutkunları için eşsiz bir deneyim sunuyor.

Teknolojide ve tasarımda nostaljinin tadı bir başka. Eski cihazların ses arşivi Conserve the Sound, yapay zekalı antika telefon Alexaphone, retro teknoloji temalı LEGO kitleri ve retro cihazların GIF’leri bizleri adeta zamanda yolculuğa çıkaran etkileyici örneklerdendi. İsveçli tasarımcı Love Hultén tarafından tasarlanan cihazlar da bu gruptaki yerini alıyor.

Love Hultén, tüm cihazları kendisi yapıyor

Göteborg’da kendi bağımsız stüdyosunda çalışmalarını sürdüren Love Hultén, modern teknolojiyi retro estetikle ve sanatsal el becerileriyle harmanlıyor. Böylece eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunan oyun konsolları ve synthesizer tasarımlarına imza atıyor. Üstelik tasarımdan parçaları birleştirmeye kadar her şeyi kendisi gerçekleştiriyor. Cihazları oldukça yüksek fiyatla sunmasına rağmen rağmen vintage tasarım ve oyun tutkunlarından büyük ilgi görüyor.

Love Hultén’ın tasarımlarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

R-Kaid-R

Bivalvia Synthesis

Bivalvia Synthesis, Johannes Taelman tarafından yaratılan açık kaynaklı donanım Axoloti devre kartı kullanılarak inşa edilmiş küçük bir synthesizer. Arka tarafında stereo çıkış ve dahili 15W hoparlör bulunuyor. Axoloti Patcher yazılımı sayesinde kullanıcı osilatörleri, filtreleri, modülasyonu ve daha fazlasını kullanarak kendi efektlerini ve seslerini oluşturabiliyor.

Pixel Vision

El yapımı cep boyutunda oyun sistemi Pixel Vision için Game Boy Advance SP’den ilham alınmış. Ceviz ağacından yapılmış bu katlanır konsol yalnızca 95x95x45mm boyutlarında. NES, Atari 2600, Game Boy ve benzeri klasik konsolları taklit eden bir sisteme sahip.

Pet De Lux

Pet De Lux, 1977’de Commodore tarafından piyasaya sürülen The PET 2001 adlı bilgisayardan ilham alıyor. Love Hultén’ın tasarımı, Amerikan cevizinden el yapımı lüks bir cihaz. Hultén, şık klavye ve kaset kısmı dahil orijinal cihaza bağlı kalmış. Ancak içerisinde PET De Lux, Commodore64, NES ve daha pek çok video oyun sistemini selamlayan cihaz, modern bir bilgisayara ev sahipliği yapıyor. Bilgisayara, klasik TAC-2 kumanda kolundan esinlenilen özel yapım kablosuz kontrol cihazı eşlik ediyor.

Görsel: Love Hultén
Manşet görseli düzenlenmiştir.